Istorie

articolul anterior articolul urmator

Stalingrad, o bătălie cât un întreg război

6
2 Dec 2013 13:34:22
Autor: Historia ro
Imagine din Bătălia pentru Stalingrad
Imagine din Bătălia pentru Stalingrad

Bătălia de la Stalingrad a lăsat în urmă una dintre cele mai însângerate pagini din istoria omenirii. A fost o bătălie care a schimbat destinele statelor care s-au implicate în luptele celui de al II lea Război Mondial.

Pierderea unei întregi armate germane va rămâne un gol care nu va mai putea fi umplut de nici o măsură ulterioară a Wehrmachtului. URSS a reuşit să-şi pună în valoare superioritatea numerică şi să încercuiască 290000 de soldaţi în urma încheierii Operaţiunii Uranus. Stalingrad , a fost un infern alb în care victorios a fost acela care a reuşit să-şi adaptaze în final strategia la circumstanţele din teren.

Atacul german asupra Stalingradului şi greşelile strategice comise de Hitler

Conştient de faptul că nu poate învinge într-un război prelungit împotriva alianţei dintre URSS , Marea Britanie şi SUA, Hitler a ajuns la concluzia că doar o lovitură militară decisivă poate aduce victoria în URSS . Germania nazistă era conştientă că dacă ar fi adoptat tactica unui război de uzură , nu ar fi avut nici resursele umane şi nici materiale de a învinge URSS.

Continuarea pe historia.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

liviu basanda
2.12.2013, 22:33:34

Mare eoare pentru Antonescu.

-1 (3 voturi)
Camelian Propinatiu
3.12.2013, 12:43:32

Daca n-am fi fost la Stalingrad, nu-i mai convingea Stalin pe anglo-americani sa ne lase Ardealul!

+1 (1 vot)
Utilizator Adevărul
3.12.2013, 08:59:43

Comentariu considerat abuziv.

Dan Miclea
8.12.2013, 08:46:20

Nu au fost 290.000 de oameni in incercuire dar asa este istoria in presa. Dai intoxicate daca nu stii de unde sa la cauti.

liviu basanda
15.12.2013, 20:02:26

Camelian,dusul la Stalingrad nu are nimic in comun cu recupererea Ardealului.Noi,pentru participare la invazia URSS-ului,am avut o explicatie,cotropirea Basarabiei in timp ce Ungaria nu avea nici o problema de rezolvat acolo,deci a fost consideratà o agresiune.Deci replica lui Stalin a fost:romani au venit pentru Moldova dar unguri pentru ce au venit?Cit despre anglo-americani,cu dictatul de la Viena s-a incàlcat tratatul de pace de la Versailles,lucru pe care l-au precizat chiar atunci in '40,citez"nu recunoastem modificàrile de frontierà fàcute in timpul ràzboiului",adicà fàcute dupà 1 septembrie '39

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările