Pierderea unei întregi armate germane va rămâne un gol care nu va mai putea fi umplut de nici o măsură ulterioară a Wehrmachtului. URSS a reuşit să-şi pună în valoare superioritatea numerică şi să încercuiască 290000 de soldaţi în urma încheierii Operaţiunii Uranus. Stalingrad , a fost un infern alb în care victorios a fost acela care a reuşit să-şi adaptaze în final strategia la circumstanţele din teren.
Atacul german asupra Stalingradului şi greşelile strategice comise de Hitler
Conştient de faptul că nu poate învinge într-un război prelungit împotriva alianţei dintre URSS , Marea Britanie şi SUA, Hitler a ajuns la concluzia că doar o lovitură militară decisivă poate aduce victoria în URSS . Germania nazistă era conştientă că dacă ar fi adoptat tactica unui război de uzură , nu ar fi avut nici resursele umane şi nici materiale de a învinge URSS.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
6 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
Mare eoare pentru Antonescu.
Daca n-am fi fost la Stalingrad, nu-i mai convingea Stalin pe anglo-americani sa ne lase Ardealul!
Comentariu considerat abuziv.
Nu au fost 290.000 de oameni in incercuire dar asa este istoria in presa. Dai intoxicate daca nu stii de unde sa la cauti.
Camelian,dusul la Stalingrad nu are nimic in comun cu recupererea Ardealului.Noi,pentru participare la invazia URSS-ului,am avut o explicatie,cotropirea Basarabiei in timp ce Ungaria nu avea nici o problema de rezolvat acolo,deci a fost consideratà o agresiune.Deci replica lui Stalin a fost:romani au venit pentru Moldova dar unguri pentru ce au venit?Cit despre anglo-americani,cu dictatul de la Viena s-a incàlcat tratatul de pace de la Versailles,lucru pe care l-au precizat chiar atunci in '40,citez"nu recunoastem modificàrile de frontierà fàcute in timpul ràzboiului",adicà fàcute dupà 1 septembrie '39
Vezi toate comentariile (6)