ReUnificarea Germaniei -ReUnificarea României!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
kohl

Unificarea Germaniei demonstrează în mod clar că Unirea dintre cele două state româneşti este mai aproape decât oricând. Istoria vine peste noi!

În 1989 cele două Românii nu s-au unit şi nici nu aveau cum să facă acest lucru: puterea în cele două state româneşti a fost preluată tot de către cei care formau nomenclatura comunistă iar aceştia erau prea preocupaţi să împartă moştenirea decât să se mai gândească la interesul naţional.

Ba mai rău, erau cei din eşalonul doi, cei care furaseră şi nu mai puteau ascunde de Ceauşescu ce au furat iar Revoluţia a fost o binecuvântare.

De asemenea, după 50 de ani de ani de restricţii, românii nu ştiau că suveranitatea aparţine poporului.

 În graba de a-l executa pe Ceauşescu au uitat că au puterea de a acţiona.

Acest lucru nu s-a întâmplat în Germania, unde partea liberă a lucrat permanent în vederea unificării şi nu a acceptat niciodată despărţirea. Acelaşi lucru se întâmplă accelerat între cele două state româneşti unde parte de Vest trage tare pentru a readuce acasă partea sa de Est.

 Tragem câteva paralele?

 În 1989 Vestul cerea Unirea iar răspunsul politic din Est era: Nu e acum momentul, avem treburi mai importante de făcut(vi se pare cunoscut?). Cine cerea Unirea: societatea civilă dar şi întreaga clasă politică în frunte cu cancelarul Helmut Kohl. Să vă amintesc că acesta renunţa la delegaţii oficiale pentru a participa la manifestaţii unioniste? În momentul de faţă peste 87% dintre români vor Unirea cu Republica Moldova şi peste 116 parlamentari români şi-au asumat să promoveze în parlament acest crez. Aceştia provin din tot spectrul politic de unde tragem concluzia că este vorba de un obiectiv naţional fără graniţe de doctrină politică(scuze, la noi nu există aşa ceva).

 

În 1989 Germania de Vest era membră a NATO iar Germania de Est era membră a Pactului de la Varşovia. În momentul căderii zidului aceasta era situaţia. La noi lucrurile sunt cu mult mai simple: doar România e parte a unei convenţii militare în timp ce Republica Moldova Nu. Experienţa trecutului demonstrează că acesta nu este un impediment. Da, este adevărat că România nu e Germania, dar nici România nu prezintă importanţa Germaniei.

Pe teritoriul Germaniei de Est erau trupe sovietice. Ce făceau ele acolo? Despărţeau neamţ de neamţ , împărţeau un popor, promovând Pacea. Parcă nu e la fel acum şi cu Transnistria?

Ce o să facă ruşii? La fel ca şi în Germania: plătim tributul şi ei pleacă acasă să îşi soluţioneze problemele interne cu un nou partener internaţional câştigat : România.

 Că e prea scump, uită cum regretă nemţii! Cred că cineva nu a dat o fugă prin Germania. Nimeni nu regretă unificarea, nici cei din Est şi nici cei din Vest. Am fost acolo acum doi ani şi îi apuca râsul când le-am spus ce se aude pe la noi. Apoi ce importanţă cât i-a costat din moment ce acest lucru i-a făcut cei mai puternici din Europa şi principalii susţinători ai economiei continentale. De fapt nu e vorba de un cost ci de o investiţie.

 Că nu există susţinerea marilor puteri! Ştiţi cine susţinea Unirea celor două state Germane în 1989: doar Germania. Celelalte mari puteri nici nu vroiau să audă şi cum spunea preşedintele american al acelor vremuri: “Nu vreau să joc pe zidul Berlinului”. Franţa, Marea Britanie sau Rusia nici nu vroiau să audă de aşa ceva. În cazul nostru lucrurile sunt mai simple: nefiind nemţi, pur şi simplu nu le pasă, excepţie Rusiei. Ba din contră: germanii ar fi penibil să spună NU, americanii s-ar bucura că se întind până la graniţa cu Ucraina, Franţa ar fi fericită că deschide câte Carrefour-uri vrea şi dincolo de Prut, China ar avea un precedent favorabil pentru Taiwan, ş.a.m.d.

 Că românii Nu vor! Ei nu zău: dar miile de basarabeni care au ieşit în stradă la Chişinău anul trecut în condiţiile în care nici un partid politic nu scotea mai mult de câteva sute? De zecile de mii din 2009 care au arborat steagul României pe Parlamentul şi Preşidenţia Republicii Moldova aţi auzit? De miile de studenţi care vin anual în România aţi auzit? Nu vă bazaţi pe dezinformare ci pe fapte. Am pretenţia de la români că înţeleg diferenţa dintre cele două. A auzit cineva de voluntarii care de patru luni strâng semnături în toată România şi fac campanie Unificării?  A scăpat cineva de mesajul Basarabia e România?

 P.S. Inclusiv în comunism România s-a declarat favorabilă şi a susţinut Unificarea celor două state germane. Acest lucru nu trebuie uitat la Berlin.

Kohl a lansat un program în 10 puncte... nu e nimic... am lansat şi noi Aducem Basarabia Acasă.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite