Istorie

articolul anterior articolul urmator

Valea Uzului. Români, maghiari, nemţi, italieni, ruşi... toţi să îşi onoreze eroii

1
5 Jun 2019 20:41:21
Lulea Marius Dorin

Mâine, 6 iunie - ora 17.00, la Valea Uzului vor avea loc în mod oficial evenimente dedicate cinstirii ostaşilor eroi căzuţi pe frontul de luptă. În ciuda eforturilor ilegale ale membrilor UDMR de a bloca accesul în cimitir, prefectul judeţului Harghita a dat asigurări că manifestaţiile de Ziua Eroilor vor avea loc şi accesul se va face neîngrădit.

Cimitirul de la Valea Uzului este un cimitir internaţional. Acolo sunt îngropaţi nu doar români, nu doar maghiari, ci şi alte neamuri: ruşi, italieni, nemţi, ş.a.m.d.. Cu toate acestea, profitând de pasul înapoi permanent făcut de către aparatul politic central de la Bucureşti, grupări extremiste cu membri şi în UDMR au pus treptat stăpânire în mod ilegal pe acest cimitir.

Pe data de 6 iunie este în mod oficial Ziua Eroilor, nu doar a celor români. Fiecare semeţie are dreptul să vină şi să îşi cinstească înaintaşii, căci toţi au căzut în luptă pentru idealuri în care ei credeau. Aici nu este loc de neînţelegere ci de cinstire a memoriei acestora: lumânări şi coroane de flori se pot găsi pentru toată lumea.

Evenimente de acest gen vor avea loc în toaţă România în mod organizat, nu este vorba de un caz izolat. Autorităţile locale prin prefectură au dat asigurări că ele nu vor fi perturbate şi vor avea loc aşa cum au fost programate.

Evenimentele vor începe la ora 12.00 la primăria Dărmăneşti, făcând partea dintr-un ansamblu de acţiuni pregătite pentru cinstirea eroilor. Ulterior se va face deplasarea la Valea Uzului pentru ora 17.00. Nu se merge acolo pentru scandal şi sperăm să fie o ceremonie frumoasă, în înţelegere cu toată lumea.

Urmare unei sesizări din partea Asociaţiei Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), Prefectura Bacău a solicitat Inspectoratului de Poliţie Bacău şi Inspectoratului de Jandarmi Bacău să asigure mâine, 6 iunie, accesul cetăţenilor în incinta Cimitirului Internaţional al Eroilor de la Valea Uzului, scrie Dan Tanasă pe blogul său.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Depeter
5.06.2019, 21:01:59

Corect este: fiecare semintie, fara semetie, are dreptul ...

+1 (1 vot)
Modifică Setările