Patrimoniu

articolul anterior

Arta stradală din Bucureşti, lăsată fără un simbol. „Casa cu grafitti” din Capitală va fi demolată până la finalul lunii

7
4 Jan 2021 20:25:09
Autor: News.ro
Imagine: Facebook / Street Delivery
Imagine: Facebook / Street Delivery

Reprezentanţii Street Delivery anunţă pe Facebook că locuinţa situată la intersecţia străzilor Arthur Verona cu Dionisie Lupu din Bucureşti, care la fiecare ediţie a evenimentului stradal oferea un graffiti emblematic realizat de zeci de artişti, a început să fie demolată.

 
„Dacă zilele astea aveţi drum pe strada Arthur Verona, să vă opriţi pe la numărul 21 pentru că, cel mai probabil, va fi ultima dată când veţi vedea calcanul emblematic pe care zeci de artişti şi-au lăsat amprenta la Street Delivery”, scriu organizatorii evenimentului. 
 
De 15 ani, strada Arthur Verona este închisă pentru maşini şi deschisă pentru oameni şi tot de 15 ani tema ediţiei Street Delivery este transpusă într-un graffiti manifest care este desenat pe calcan. 
 
„Saddo, Alex Baciu, IRLO, Pisica Patrata, Sweet Damage Crew, Lost Optics, Wanda Hutira , Graffette, ERPS, Obie Platon, KERO ZEN, Pren , Nom Crew, Sorina-Adina Vazelina, Girl Gang Oilers, Cristian Darstar şi mulţi alţi artişti au dat aici cu spray-ul şi inima şi în felul ăsta, pe Google Maps, casa a fost denumită simbolic Casa cu Graffiti. Ne întrebăm oare ce va apărea în locul ei şi de unde atâta uşurinţă în a distruge patrimoniul construit al Bucureştiului? Se pune că e şi zonă protejată?”, se întreabă cei de la Street Delivery. 
 
 
Conform panoului de şantier, demolarea a început luni şi se va încheia pe 29 ianuarie. 
 
Casa se află în zona istorică protejată Pitar Moş 34 şi la 60 de metri distanţă de Biserica Anglicană, monument de categorie A. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Un cititor
4.01.2021, 21:13:03

As scoate acest graffiti de peste tot. Poate e gresit.....e arta....dar cand vad cate cladiri sunt absolut greu de privit si din cauza acestui graffitii......mai bine NU !!! Avem suficiente alte modele in arta.

0 (4 voturi)
ţîţîiţi tovărăşeşte
4.01.2021, 21:41:27

Ce bini că nu iești tu ministru Culturii...cu siguranță cel al inculturii.

0 (4 voturi)
elfu
4.01.2021, 21:53:52

presupun ca nu ai fost in zona si nu stii despre ce e vorba in chestia asta cu Street Delivery

0 (2 voturi)
elfu
4.01.2021, 21:52:32

o sa fie un bloc mai mare asa ca e posibil sa fie loc de desenat ....

-2 (2 voturi)
Alexandru Preda
5.01.2021, 04:49:52

Artiștii se exprima în alte locuri, nu pe toți pereții, noaptea, ca hoții.

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările