articolul anterior articolul urmator

Firea se gândeşte la patrimoniul de la Paris mai mult decât la cel din Bucureştiul pe care îl administrează

5
16 Apr 2019 16:51:12
Cristian Ghingheş

5 Comentarii

L--- Lara
16.04.2019, 17:01:03

E mai cool sa te apuce grija de altii, de departe, decat sa vezi mizeria din jurul tau. Gestul lui Firea imi aduce aminte de o starleta locala - nu imi mai amintesc numele- care se lauda acum n ani in presa ca face donatii unor copii din Africa, in timp ce ai nostri mor cu zile cazand in WC-urile din curtea scolii. Bineinteles, fiecare face ce vrea cu banii sai, sau in cazul acesta gestul tinea mai mult de a iesi in fatza cu orice pret si de a parea interesanta cu orice pret. Asa si cu tanti Firea.....mai bine ar face donatia respectiva scolii unde o fetita de 3 ani a murit cazand in WC-ul din curtea scolii. Este mai util. Pentru Notre Dame de Paris sunt bani: 4 mari industriasi francezi au anuntat donatii de 600 de milioane de euro in total. Si vor fi urma alte donatii...

+1 (3 voturi)
Sorin Ionascu
16.04.2019, 17:53:51

Foarte bine scris articolul. Scurt si la obiect. As mai completa ca numai in Bucuresti - "parohia" d-nei Fi_rea - sunt cateva sute de cladiri care stau sa cada in mod natural. Asteapta eventual un cutremur mai maricel care sa le ajute. Majoritatea sunt cu locatari inauntru. In ultimii 30 de ani nu stiu daca au fost consolidate si reabilitate mai mult de 30 din acestea. Anul acesta intra in reconditionare vreo 5-6. Dincolo de aspectul cultural-spiritual-artistic-estetic este si cel uman, al sigurantei vietii, pentru ca aceste cladiri sunt niste capcane mortale. Intre ele sunt si cateva spitale, care, in caz de doamne-fereste, nu doar ca nu vor fi de ajutor ci vor avea ele insele nevoie de unul. In Bucuresti nu exista vreo cladire la fel de impresionanta si de semnificativa ca Notre Dame din Paris, dar exista foarte multe care sunt importante pentru spiritualitatea noastra si pentru cea universala. Doar ca toti primarii au cheltuit sume ametitoare pe fel de fel de prostii, neglijand tocmai lucrurile cele mai valoroase. La fel ca si mai-marii BOR, care fac eforturi disperate sa mai ridice un cotetz, mai mare si mai fioros decat celelalte, dar neglijeaza comorile seculare lasate de izbeliste. Si apropos de ultima fraza: "Valabil pentru toţi primarii care se simt cu musca pe căciulă". Cam toti o au, ca stim la ce trage musca.

+3 (3 voturi)
Cristian Ghingheş
17.04.2019, 13:30:52

Mulțumesc!

+1 (1 vot)
Markus Roman
16.04.2019, 20:56:28

Patzakin ar facea mult mai bine daca ar dona acel 10% din salariu pt reabilitarea retelei de incalzire, ca sa nu mai plezneasca in fiecare zi ca in iarna trecuta, cand tremurau aia pe ruptelea de frig la blocuri.

+1 (1 vot)
deviatsotsemidesiatdeviat
17.04.2019, 05:25:14

Iar e tradoarea Firea pe prima pagina !? Ar dona salariul la Paris dar pentru Catedrala Mantuirii Neamului ei care a nascut-o, sta si se uita !

+1 (3 voturi)