Spiritualitate

articolul anterior articolul urmator

Artiştii şi cântatul în Biserică

24
2 Jun 2013 15:08:21
Manuel Stănescu

Într-o ţară plină de absurd, ştirea că pianistul Bogdan Ota este extrem de supărat pentru că nu poate cânta în lăcaşurile Bisericii Ortodoxe poate câştiga lejer un loc fruntaş.

Am avut întotdeauna o poziţie critică vis-a-vis de biserica ortodoxă, iar oamenii educaţi şi cu bun simţ ştiu foarte bine la ce mă refer. Asta însă nu are legătură cu dorinţa absurdă de a cere bisericii să se abată de la conceptele şi dogmele ei.

Până la urmă, orice religie are dreptul la propriul set de cutume. Dacă suntem credincioşi le acceptăm, dacă nu, nu le luăm în considerare, pentru că nu ne afectează în niciun fel viaţa. Am înţeles că respectivul artist se poate desfăşura liniştit în lăcaşurile de cult catolice. Foarte bine, repet: fiecare biserică are dreptul la stabilirea propriilor norme. S-ar putea să încerce şi într-o sinagogă, mâine-poimâine. Dacă va fi refuzat, domnul artist va face de ocară religia iudaică, aruncând în stânga şi dreapta cu insulte? Întrebare retorică, evident.

Cred că artiştii ar trebui să se uite în propria ogradă. Să vadă ce fel de oameni sunt promovaţi pe post de „cântăreţi” şi ”cântăreţe” şi ce fel de ”artă” promovează ei. Ar trebui să fie indignaţi, mai degrabă, de psedudoarta ce ne invadează zi de zi şi să lumineze oamenii în sensul ăsta, nu să se ocupe de spiritualitate.  Nimeni nu-i obligă să intre într-un locaş sfânt şi să se roage, indiferent despre ce religie vorbim. Atunci, de unde pretenţia lipsită de sens de a cânta într-o biserică?

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

24 Comentarii

Menumorut
2.06.2013, 16:25:14

Corect...Doar ca "boxele" sunt permise...Dar pretentia artistului..este intr-adevar absurda...Felicitari pentru articol..

+7 (7 voturi)
Vanatorul/d.c.
2.06.2013, 17:11:46

Azi cu cantatul (ca doar un pic de publicitate nu strica niciunui artist, nu?), maine cu ..fluieratu'..! Ca daca tot e un pianist si nu suflator in iaurt sau alamuri, el cand vrea sa fluiere, fluiera ocazional si gata..! Un fel de "hai sa ne c...m pe noi"..ghiolbanesc..!

+2 (6 voturi)
Stan Toma
2.06.2013, 18:00:27

Este buna comparatia pianist cu suflator in iaurt

Stan Toma
2.06.2013, 17:58:09

Cam fortata comparatia cu ,,promovarea pe post de cantaret si cantarete,,Credeti ca fac parte din aceeasi bransa?

-1 (3 voturi)
Manuel Stănescu
2.06.2013, 18:24:23

N-am făcut niciun fel de comparație. Tocmai pentru că nu fac parte din aceeași branșă, ar putea fi critic la adresa felului în care sunt promovate nonvalorile, în detrimentul celor care au într-adevăr talent.

+4 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (24)

Modifică Setările