articolul anterior articolul urmator

„Cărţile care stau la baza civilizaţiei occidentale“

4
4 Jun 2019 16:47:26
Doinel Tronaru
Alături de
Francisca Băltăceanu, Monica Broşteanu şi Horia-Roman Patapievici, la lansare
au fost prezenţi şi câţiva dintre traducătorii-cercetători ai „Bibliei după
textul ebraic”     FOTOGRAFII: Facebook /
Humanitas
Alături de Francisca Băltăceanu, Monica Broşteanu şi Horia-Roman Patapievici, la lansare au fost prezenţi şi câţiva dintre traducătorii-cercetători ai „Bibliei după textul ebraic”     FOTOGRAFII: Facebook / Humanitas

4 Comentarii

Pano
4.06.2019, 21:44:14

Doinele de ce-o lungești?, cărțile care stau la baza civilizației sunt cărțile lui Pleșu, Liiceanu și Patapievici, se știe asta, deci, ne lași?

+1 (1 vot)
Mircea Nistor
4.06.2019, 23:50:25

Firește, creștinismul a evoluat că o sectă desprinsă din iudaism.Cu toate astea, au fost din vechime în dispută, și foarte mulți teologi apreciați de cultele creștine, au scris pasaje ce pot fi catalogate ca antisemite. Există un filon comun al tradițiilor, ce leagă creștinismul de iudaism ,dar fiecare dintre ele îsi dispută cine a fost sau va fi Mesia.Totul le unește, totul le desparte. Așa că, sincer,nu văd unde domnul Patapievici vede aberația de a fi creștin și antisemit. Dacă eu,declarat creștin,nu împărtășesc viziunea eschatologică a iudaismului, asta mă face antisemit?! Miroase curat a Lenin :" Cine nu-i cu noi, e împotriva noastră!"

+1 (1 vot)
Podar
5.06.2019, 01:12:54

Evreii ca..."popor ales" Se cred..."cireasa de pe tort" Dar inca nu au înțeles, Ca pe Hristos. Ei...l-au vrut...mort...!!! De asta pentru semnul crucii, Nu au nici in prezent...respect... Dar multi pupa si azi papucii, Iudeului ...Este corect...!? ... Ps. Nu cred in..."Cana Galileii", Deoarece sunt un...ateu... Dar prea mult zgomot fac...evreii Ca sa nu zic...scandal mereu...!!! Adora lumea să-i mângâie, Ca au fost "victime" ...mereu... "Popor ales" ,ținut in.....frâie, Doar de mana lui...Dumnezeu...:))) ... ...

Ion Tamis
5.06.2019, 12:26:25

Se exagereaza importanta cartilor amintite, fiind ignorat un element dinamic esential: in drumul impleticit catre stadiul actual al dezvoltarii europene, tarile componente (indeosebi occidentale) s-au razboit aproape continuu intre ele, timp de 2000 de ani, macelurile reciproce culminand cu cele doua razboaie, de care abia ne despart 75 - 100 de ani, pe fondul carora si decurgand direct din ele sau chiar precedandu-le, progresele tehnico - stiintifice au fost accelerate in ritm ametitor, schimband definitiv profilul si sensul civilizational european!