Spiritualitate

articolul anterior articolul urmator

Ce spune Biblia despre gelozie

1
20 May 2015 11:35:11
Autor: George-Andrei Cristescu
Un bun creştin trebuie să ţină cont de învăţăturile sfinte. FOTO Arhivă Adevărul
Un bun creştin trebuie să ţină cont de învăţăturile sfinte. FOTO Arhivă Adevărul

Ce spune Biblia despre gelozie. Sentimentul chinuitor şi obsedant provocat de bănuiala sau certitudinea că persoana iubită este necredincioasă este prezentat în diferite pasaje din Biblie, fie că e vorba de Vechiul sau de Noul Testament.

Ce spune Biblia despre gelozie. Gelozia este absentă când este dragoste adevărată

„Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate; dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău” (1 Corinteni 13:4-5). Este unul dintre pasajele cele mai des invocate din Biblie care arată că simplitatea şi dragostea adevărată împiedică apariţia geloziei
 

Mulţumiţi cu ceea ce avem

Gelozia sau invidia sunt semne că nu eşti mulţumit cu propria persoană, cu ce ţi-a dăruit Dumnezeu. Biblia ne spune să fim răbdătorii, recunosători cu ce avem, pentru că Dumnezeu nu ne va lăsa şi nu ne va părăsi niciodată (Evrei 13:5). Pentru a împiedica apariţia invidiei şi a geloziei trebuie să fim asemenea Mântuitorului, preocupaţi de studierea învăţăturilor sfinte şi trăirea unei vieţi cât mai religioase.
 

Ce spune Biblia despre gelozie. Modele false

În Galateni 5:26 se arată că uneori oamenii sunt induşi în eroare de modele care nu ar trebui ridicate pe un soclu : „Să nu umblăm după o slavă deşartă, întărâtântu-ne unii pe alţii şi pizmuindu-ne unii pe alţii”. Valorile greşite şi persoanele pe care le vedem altfel decât sunt, pot reprezenta surse ale geloziei.
 

„Gelozia” Divinităţii

În Deuteronom 32:16, este scris, cu referire la Dumnezeu, faptul că: „L-au întărâtat la gelozie prin dumnezeii straini, L-au maniat prin urăciuni”. Este o continuare a ideii precedente din Biblie referitor la gelozie, prin care este subliniată ideea că Divinităţii îi este adusă o jignire în momentul în care are loc îndepărtarea de adevărata morală creştină şi de ceea ce este scris în textele sfinte. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

x cogito ergo sum
20.05.2015, 13:54:40

Nu le-a spus Dumnezeu israelitilor sa nu aiba alti dumnezei in afara de El ? Nu le-a spus si ca El este un Dumnezeu gelos ? Asadar va puteti inchipui ce simte atunci cand dreptcredinciosii sai ortodocsi ii intorc spatele si alearga buluc sa se inchine la vreo poza plangacioasa a lui Arsenie Boca sau la oasele nu stiu cui presupus sfant .Asa faceau si israelitii din vechime ii intorceau spatele inchinandu-se la zeitatile popoarelor vecine pana cand nu -i mai putea suporta si-i dadea robi in mainile vecinilor razboinici sa sufere consecintele neascultarii .

+1 (1 vot)
Modifică Setările