Spiritualitate

articolul anterior articolul urmator

Ceaiuri şi ciorbe. Despre o declaraţie dureroasă -„Te doare mintea!“

8
22 Oct 2015 11:41:51
Péter Demény
Vasile Şalaru, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, a declarat că „important este ca o femeie să meargă cu pieptul în faţă, dosul în spate şi să leşine băieţii”
Vasile Şalaru, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, a declarat că „important este ca o femeie să meargă cu pieptul în faţă, dosul în spate şi să leşine băieţii”

„Îmi cer scuze dacă nu m-am făcut înţeles, dar cred că un băiat, când are de braţ o fată, nu cred că îl interesează dacă fata ştie educaţie rutieră, ci dacă ştie să meargă frumos, ca o doamnă. Într-un cuvânt, pieptul în faţă, dosul în spate şi să leşine băieţii!“

Aşa a glăsuit ieri secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Vasile Şalaru. Politicianul a mai spus şi că fetele ar trebui să înveţe „cum se serveşte ceaiul”. 

Eu nu mai înţeleg unde se îndreaptă ţara asta. Sau mi-e teamă să înţeleg. Dacă un om care face declaraţii ca acesta mai poate fi secretar de stat, atenţie!, în Ministerul Educaţiei, e clar că putem să ne facem bagajele. Sau poate că nici n-ar mai trebui să ne obosim cu bagajele.

Grav nu este că un invidid a ajuns să declare orice-i trece prin cap dintr-un fotoliu important. Cu-adevărat grav este că imediat se găsesc, şi încă cu duiumul, oameni care sunt de acord de el. Ce alt rol mai poate avea o femeie?! Nu-i destul că au maşină, că fac pe şefele, că, horribile dictu! au drepturi, şi nu poţi să le violezi liniştit?! Ce mai şcoală era pe vremuri, drăgăliţă Doamne, cînd o doamnă era doamnă. Vai, da ce de ceaiuri am mai băut!

Eu, unul, nu vreau să beau ceaiul cu astfel de oameni. Cred că femeia este mult mai mult decît un aparat de făcut ceai, ciorbe şi copii, un sac pugilistic pentru cel care a leşinat cu puţin timp în urmă. Ori poate vrem să rămînem în cel mai întunecat şi simbolic Vaslui.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Filon Aurel
22.10.2015, 13:39:36

In sfarsit un articol aproape bun!Ma intreb de ce era nevoie sa adaugati la sfarsit numele orasului???Si daca-mi amintesc eu bine pentru o declaratie in direct de mai mare enormitate(asta se pare ca a spus in off) nu ati scris nimicutza!Sau ma insel?Te pomenesti ca doar pt ca era vb de un ministru din Cluj???Despre ei nu aveti voie sa scrieti??Pt ca e din Cluj!Daca era din Vaslui era veselie mare :) :)

+1 (7 voturi)
vbuntv
22.10.2015, 19:09:35

Rromînia continuā sa meargā pe fāgasul tîmpeniei masive generalizate. O tarā condusā de ciurucuri, locuitā de ciurucuri si administratā de ciurucuri. Faptul ca ciurucurile moldo-valahe in frunte cu dîmbo-ialomitenii sînt mai defecti ca ardelenii nu mai consoleazā pe nimeni. Ciurcurile care au infectat fibrele societātii au îmbolnāvit-o in asa hal ca o trebuiascā 4-5 generatii de ciumeci normali ca sā se îndrepte. Asta sau primirea a cel putin 1-2 milioane de refugiati si migranti afro-asiatici ca sā reînnoiascā stocul local genetic putregāit.

-2 (6 voturi)
Filon Aurel
22.10.2015, 19:19:42

Venezuela continuā sa meargā pe fāgasul tîmpeniei masive generalizate. O tarā condusā de ciurucuri, locuitā de ciurucuri si administratā de ciurucuri. Faptul ca ciurucurile malahe in frunte cu urmasii Anei Pauker sînt mai defecti ca ardelenii nu mai consoleazā pe nimeni. Ciurcurile care au infectat fibrele societātii au îmbolnāvit-o in asa hal ca o trebuiascā 4-5 generatii de ciumeci normali ca sā se îndrepte. Asta nu se poate face cu primirea a 1-2 milioane de refugiati si migranti Pisa Nici din stocul local genetic putregāit.

0 (4 voturi)
vbuntv
22.10.2015, 19:57:21

Ciurucurile dîmbo-ialomitene (desi nu exclusiv) îsi trateazā tovarāsele ca pe marfā. E si vina multor dudui in mare parte fiincā si ele provin si sustin acelasi model matriarhal feudal cu iz primitivo-barbar omniprezent in tarā. Si cînd se saturā de pretentiile lor unii mai smecheri îsi cautā nevāstuici si ibovnice mai supuse, cred ei, prin bantustîne sau prin retele sociale est-europene si afro-asiatice..

-1 (5 voturi)
mihai O.radeanu
22.10.2015, 20:06:08

Peter, de obicei iti dau like-uri. Azi - ma mai gandesc... Sunt anti-misogin din toata fiinta (blogul, etc). Pe de alta parte... Pacat (mare !) ca invatamantul nostru e unde e. Adica la pulpa broastei. Asta da. Dar, daca (sa zicem) n-ar fi asa, daca am fi si noi in top : care-i problema cu "gluma" pe care a facut-o nefericitul asta ?... Se prabuseste Pamantul ? Mor popii pe capete ? Renunta Merkel la refugiati ?... Nu. ...Ia niste David Lodge (&so), de pilda, ca sa vezi ce "bancuri" si intamplari sexoase insoteste viata marilor campusuri universitare... Si totusi, alea sunt in top. Nu tzatzele fetelor sunt vina (cu totii ne gandim la ele cu drag ;)... : ci HALUL in care e invatamantul... Elevi (parca) handicapati mintali, profesori de doi lei... Eu unul de-acolo mi-as lua subiectele, pentru ca lumea sa mearga mai departe. Bine, poate gresesc...

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările