Spiritualitate

articolul anterior articolul urmator

Cum sună imnul special creat pentru vizita Papei Francisc în România VIDEO

5
12 May 2019 09:00:48
Autor: News.ro

Un imn special a fost creat cu ocazia vizitei Papei Francisc în România, refrenul imnului, „Să mergem împreună toţi!”, urmând să fie auzit în Capitală pe 31 mai, când Suveranul Pontif va prezida Sfânta Liturghie la Catedrala Sfântul Iosif.

„Comunitatea catolică din Capitală se pregăteşte să-l întâmpine pe Papa Francisc cu un imn special. Inspirat de motoul vizitei papale. Refrenul imnului „Să mergem împreună toţi!” va răsuna pe străzile Bucureştiului în după-amiaza zilei de 31 mai 2019, când Sfântul Părinte se va îndrepta spre Catedrala Sfântul Iosif pentru a prezida Sfânta Liturghie", conform site-ului papalabucuresti.ro.
 
Imnul este interpretat de tineri şi familii din diverse parohii catolice bucureştene şi exprimă bucuria românilor de a-l primi împreună în mijlocul lor pe Papa Francisc. 
 

 

Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019, la invitaţia autorităţilor statului român şi a Bisericii Catolice din România.
 
Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita Bucureştiul, Iaşiul şi Blajul, precum şi sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc.
 
Vizita a fost pusă sub motto-ul „Să mergem împreună!” şi va avea în primul rând un caracter pastoral, dar va însuma şi importante valenţe ecumenice.
 
Arealul dedicat credincioşilor şi celor care vor să participe la vizita papală din 31 mai din Bucureşti a fost extins de la Catedrala Sf. Iosif până în Piaţa Revoluţiei.  Sunt aşteptate în jur de 40.000 de persoane, vor fi amenajate două scene şi 7.000 de scaune, iar Suveranul Pontif va merge cu papa mobilul de la Catedrală spre Piaţa Revoluţiei.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Stefan din Nord
12.05.2019, 09:13:07

Imnul asta gretos de dulceag ,cu copii si adolescenti in extaz in asteptarea vizitei sefului Inchizitiei imi provoaca greata Parca-i o invitatie la pedofilie Am un automatism .de cate ori vad episcopi ,cardinali sau preoti obisnuiti catolici vad cu ochii mintii miile sau poate zecile de mii de acte de pedofilie savarsite de preacucernicii astia varuiti ce au fost protejati de toti papii ce s-au perindat la Vatican

0 (2 voturi)
Adrian Foangă
12.05.2019, 10:22:52

Sunt putini catolici in Bucuresti, eu am o prietena catolica: se duce la Baratie (asa ii zice unei biserici de-a lor) de doua ori pe an, de Paste si de Craciun. Sta vreo ora, ca la astia slujba nu dureaza 5 ore, ca la ortodocsi, si gata, acum considera ca si-a facut datoria. Cu greu am reusit sa-i mai arat cate ceva despre fatarnicia si ipocriza popilor, indiferent de confesiunea din care fac ei parte.

-1 (1 vot)
ion ion
12.05.2019, 09:43:25

care toti? te pomenesti ca mai vor o unire cu roma. vor sa arate ca romania este cea mai catolica tara dupa vatican?

0 (2 voturi)
marius cristian
12.05.2019, 12:35:43

dar va însuma şi importante valenţe ecumenice. cu regret ii anunt pe respectivii ca nu pot merge impreuna lumina sfanta a ortodoxiei ierusalimitane cu intunericul papistas al acestui iezuit eretic ....

-1 (1 vot)
G M
12.05.2019, 12:49:37

Frumos, felicitări !

-1 (1 vot)