Dimensiunea spirituală din „Procesul înnoirii minţii“, concept dezvoltat de psihologul Daniel Fusărea VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Psihologului Daniel Fusărea, preşedinte al Asociaţiei Române de Coaching, îi va fi lansată cartea “Procesul înnoirii minţii”, la Editura Măiastra, o apariţie de excepţie  în aria dezvoltării personale. Lansarea volumui va avea loc sâmbată, 19 noiembrie, începând cu ora 8.30, la Hotel Capital Plaza Bucureşti, în cadrul conferinţei omonime,  "Procesul înnoirii minţii".

Lansarea cărţii „Procesul înnoirii minţii“, publicată de Editura Măiastra, va avea loc sâmbata, 19 noiembrie, începând cu ora 8:30, la Hotel Capital Plaza din Bucureşti (Bd. Iancu de Hunedoara nr. 54),  în cadrul conferinţei omonime,  "Procesul înnoirii minţii", un eveniment salutar într-o ţară în care interesul pentru dezvoltare personală a crescut constant în ultimul deceniu, direct proporţional cu stresul şi presiunea pe care societatea contemporană o exercită din ce în ce mai acut asupra individului.

Procesul Înnoirii Minţii este un model simplu care explică modul în care apar problemele în viaţa noastră datorită convingerilor limitative şi iraţionale pe care ni le-am format. Totodată, modelul oferă o perspectivă integrativă, având în vedere omul congruent, reunificat în toate dimensiunile sale: corporal-comportamental, psihologic, relaţional şi spiritual.

image

“O convingere raţională, adaptativă, este acea convingere congruentă cu nevoile noastre fundamentale îndreptăţite, care susţine dezvoltarea personală, este în acord cu realitatea şi ne conduce la împlinire printr-o valorificare plenară a potenţialului personal”,  susţine Daniel Fusărea, care încă din anul 2000 a pus bazele Centrului pentru Dezvoltare Personală şi Coaching “Maiastra”, prima şcoală de coaching din România.

Cunoscutul terapeut, care a acumulat în anii de activitate peste 25000 ore de acompaniere, este la ora actuală unul din cei mai carismatici exponenţi ai coachingului românesc, canalul său de YouTube, peste 2000 abonaţi şi sute de mii de vizualizări.

Pe lângă corpusul teoretic-explicativ, cartea Procesul înnoirii minţii conţine un capitol testimonial care aduce în zona concretului întregul discurs augumentativ.

Acest program original, unic pe piaţa românească, oferă un model al umanului cu aplicaţii multiple.
Beneficiile concrete ale procesului înnoirii minţii sunt diverse: creşterea stimei de sine, sistarea acţiunilor de autosabotare, reducerea anxietăţii, eliberarea de blocaje, ameliorarea relaţiilor.

Nu este un proces care se întâmplă peste noapte, nici în 7 paşi  sau 10 trepte, după moda de tip „fast food” ajunsă şi în zona dezvoltării personale. Procesul înnoirii minţii pune accent pe analiza personală făcută cu atenţie şi onestitate.

“Cum să schimbi o convingere dacă nu ştii de existenţa ei? Adevărul e că o convingere inconştientă nu poate fi prelucrată. Realitatea este că multe dintre convingerile noastre sunt, mai de grabă, ignorate decât inconştiente. Pur şi simplu, ne-am obişnuit să gândim şi să vorbim într-un anumit fel şi nu ne mai punem problema schimbării chiar dacă acest lucru este posibil”, explică Daniel Fusărea.

Despre Daniel Fusărea

image

Peste 20 de ani de experienţă în domeniul acompanierii: coaching, mentoring, terapie, consiliere.
 Fondator al Centrului pentru Dezvoltare Personală şi Coaching Măiastra, prima şcoală de coaching din România.
Preşedintele ARC (Asociaţia Română de Coaching).
 Creatorul modelului şi al programului de coaching şi dezvoltare personală Procesul Înnoirii Vieţii.
 A pus bazele primei şcoli de Eneagramă din România şi a organizat o serie de conferinţe naţionale pe tema tipurilor psihologice.
 A elaborat şi standardizat procedee inovative privind restructurarea cognitivă şi integrarea Umbrei: Procesul înnoirii minţii şi Procesul integrării Umbrei.
 Animă permanent grupuri de dezvoltare personală şi formări în coaching în modelul Procesul Înnoirii Vieţii
 Organizează anual tabere de dezvoltare personală.
 Susţine periodic conferinţe pe teme de larg interes în domeniul coachingului şi dezvoltării personale.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite