Spiritualitate

articolul anterior articolul urmator

Hexakosioihexekontahexafobia: de unde vine spaima de numărul 666

2
21 Jul 2020 15:08:38
Autor: Click! pentru femei
Numărul 666 e menţionat în BiblIe ca fiind numărul Antichristului FOTO Shutterstock
Numărul 666 e menţionat în BiblIe ca fiind numărul Antichristului FOTO Shutterstock

I se mai spune Numărul Fiarei sau al Bestiei. În Noul Testament, se face referire la el ca fiind ,,Cifra Diavolului”, iar de câteva secole încoace, a început să fie cunoscut drept ,,Numărul Antichristului”. Totuşi, ce îi face pe oameni să creadă că aceast număr ar putea fi malefic? Când şi unde a apărut această superstiţie?

Teama de numărul 666 a apărut acum 3.000 de ani, când a fost menţionat de trei ori în Biblie. După atăta amar de vreme, însă, numărul încă are o putere misterioasă asupra oamenilor. Experţii în fobii au dat chiar şi un nume acestei temeri ce-şi are originea atât în crediţe religioase, cât şi în superstiţii: hexakosioihexekontahexafobia.

Cum a apărut superstiţia

În capitolul 13 din Cartea Apocalipsei este descrisă Fiara Apocalipsei, reprezentată de două animale biblice: una a apărut din mare, având şapte capete şi 10 coarne, semănând cu un leopard, dar cu picioare de urs şi gură de leu; a doua este reprezentată de un berbec demonic ieşit din pământ.

Citeşte aici cum se manifestă această fobie şi ce fac oamenii pentru a se simţi în siguranţă.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Kongo-Müller
22.07.2020, 12:05:19

As face pariu ca 80% din maimutzele care tot repeta ca virusul Covid-19 nu exista, sunt convinsi ca 666 este cifra diavolului.

Deumos
22.07.2020, 21:25:34

Normal ca nu e nr divolului, dar, e folosit ca si cum ar fi al lui., ceea ce in timp face din acest nr un simbol al lui. Cum s-ar spune, pui o samanta si astepti sa creasca.