Spiritualitate

articolul anterior articolul urmator

Icoana Maicii Domnului de la Cacica, adusă la Iaşi pentru vizita Papei Francisc, o copie după o lucrare celebră

1
1 Jun 2019 16:52:18
Autor: George-Andrei Cristescu
Captura video
Captura video

Cu ocazia vizitei Suveranului Pontif, a fost adusă de la Cacica, din judeţul Suceava, la catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină“ din Iaşi, icoana Maicii Domnului-Madona Neagră. E considerată făcătoare de minuni, iar Papa Francisc, care a ajuns deja la Iaşi, o va binecuvânta astăzi.

Potrivit Episcopiei Romano-Catolice, mutarea icoanei din Cacica la Iaşi, la catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină“, este unul dintre evenimentele pregătite pentru întâmpinarea Papei Francisc. Icoana Maicii Domnului - Madona Neagră, din lemn aurit şi argintat, o reprezintă pe Sfânta Fecioară Maria care îl ţine în braţe pe Pruncul Isus şi este o copie după o celebră icoană a Fecioarei Maria din lumea catolică, „Madona Neagră“ de la Czestochowa, din Polonia.

„Până în prezent, ea a fost vizitată şi văzută de mii de pelerini din ţară şi din străinătate, în sanctuarul internaţional de la Cacica, din inima Bucovinei. Icoana a ajuns la Cacica pentru prima dată în urmă cu aproximativ 210 ani. Contextul istoric care a prilejuit stabilirea ei în această localitate este cel al venirii polonezilor în această zonă a Bucovinei, pentru a extrage zăcămintele de sare descoperite aici“, a precizat Părintele Cristian Diac, pe site-ul Episcopiei Romano-Catolice.

Cel care a transportat-o şi a depus-o în catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină“ din Iaşi a fost Părintele Anton Mărăndescu, paroh şi rector al sanctuarului din Cacica. 

„Sfântul Părinte Papa Francisc va intra în catedrală pe 1 iunie şi va saluta prezenţa icoanei Maicii Domnului. După rugăciunea Sfântului Părinte în catedrală şi binecuvântarea pe care o va invoca prin mijlocirea Preacuratei Fecioare Maria asupra tuturor bolnavilor, icoana va fi purtată în procesiune pe scena din faţa Palatului Culturii“, scrie pe site-ul Episcopiei Romano-Catolice.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Galeriu Crestinu
1.06.2019, 17:26:50

Credinta poporului a renascut, iata mare bucurie, nu suntem pierduti.