Spiritualitate

Linguriţa e penală? Cam penibilă ideea...

100
17 Mar 2020 19:23:48
Eugen Tănăsescu

Cică ar fi linguriţa penală. E penibilă ideea. Pentru că: 0. Linguriţa de unică folosinţă nu are garanţia sterilizării. E luată din magazin, de pe raft, purtată prin geantă, sacoşă, etc, apoi se pune mâna pe ea. Trece printr-un aparat de sterilizare până la potir?

Cică ar fi linguriţa penală. E penibilă ideea. Pentru că:

0. Linguriţa de unică folosinţă nu are garanţia sterilizării. E luată din magazin, de pe raft, purtată prin geantă, sacoşă, etc, apoi se pune mâna pe ea. Trece printr-un aparat de sterilizare până la potir? Şi cum aş putea lăsa ceva mult mai riscant decât linguriţa controlată de preot, să se bage în potir, aducând posibili viruşi?

1. Linguriţa a fost introdusă în cult tocmai ca mijloc de igienizare a practicii liturgice. Să pui mâna pe Pâinea Domnului e mai neigienic. Mâna aceea a trecut poate pe la nas, pe la gură, etc. (vezi recentul caz a preotului irimie Marga, mustrat de Miltopolitul Laurenţiu)

2. Mediul în care stă linguriţa e cu alcool. Sângele Domnului e şi Vinul Domnului, îşi păstrează calităţile materiale. Putem presupune că alcoolul dezinfectează? Dacă da, de ce ne mai frământăm?

În rest,  nu pot să nu observ că ideea linguriţei pleacă de la nişte lingurari în ale teologiei,  care scot idei pe post de linguri de lemn.

Acestea le-am avut de spus.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

100 Comentarii

Iulian Arion
17.03.2020, 19:40:07

Lingurita de unica folosinta este intr-o punga sigilata. Pana a ajunge in acea punga sigilata, nu a fost in contact cu respiratia umana, atingerea cuiva. Cand este folosita de un numar de persoane, uneori e suficient de doua, este foarte probabil sa fie infestata cu germeni patogen. Fiecare avem in noi germeni care ne dauneaza sau nu. Nu e crestineste sa-i dam si altora. Trebuie sa facem orice este omeneste posibil sa limitam raspandirea germenilor patogeni. Sa ne respectam semenii si sa nu ne manifestam ca niste obraznici. Lingurita nu este penala. Raspandirea in mod deliberat a germenilor patogeni, TREBUIE SANCTIONATA PENAL.

+23 (25 voturi)
Tomescu Tom
17.03.2020, 19:40:52

Eu zic ...să verifice cineva alcoolemia " sângelui domnului " .... Nu de alta , dar tare au luat-o razna lucrurile pe pământul ăsta .....o fi ăsta motivul .... Să-i salte cineva permisul ....eventual să-l și trimită la dezalcoolizare pe ..domnul ...

+2 (4 voturi)
Iulian Arion
17.03.2020, 19:43:20

"Mediul în care stă linguriţa e cu alcool." Alcoolul nu sterilizeaza. Intreaba orice medic! Alcoolul dezinfecteaza, daca are cel putin o concentratie volumetrica de 70%! Dezinfectare inseamna indepartarea unor agenti patogeni. Dezinfectarea nu-i sinonima cu sterilizarea! Why did the British government give up on the corona virus? If you have the hospital beds and healthcare system, fast and furious getting all infected is the most effective way of dealing with the problem. If who don’t have the beds or healthcare system to handle a peak that big, cazul Romaniei, you kill more people.

+8 (12 voturi)
wolf
17.03.2020, 19:44:53

Eugen Tănăsescu, stii care-i frumusetea acestui virus? El nu face discriminari. O sa va infectati si voi, popii. O sa va infectati si familiile voastre! Si atunci toata prostimea o sa realizeze ca sunteti doar niste sarlatani!

+13 (17 voturi)
Vorobei
17.03.2020, 19:46:54

Vise ateiste .

-12 (14 voturi)

Vezi toate comentariile (100)

Modifică Setările