Spiritualitate

articolul anterior articolul urmator

Minunile Maicii Tereza, înfăptuite dincolo de moarte

7
28 Sep 2020 14:41:00
Autor: Click! pentru femei
Maica Tereza şi-a petrecut viaţa în serviciul oamenilor bolnavi şi săraci FOTO AFP
Maica Tereza şi-a petrecut viaţa în serviciul oamenilor bolnavi şi săraci FOTO AFP

Maica Tereza şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii în serviciul oamenilor bolnavi şi săraci din Calcutta. După moartea ei, pe 5 septembrie 1997, mulţi credincioşi au cerut ca maica Tereza să fie numită sfântă în Biserica Catolică. Iar pentru aceasta era nevoie de miracole. Dacă Maica Tereza nu ar fi fost responsabilă pentru două minuni care au avut loc după moartea ei, ea nu ar putut fi canonizată ca Sfânta Tereza.

Cele două minuni atribuite Maicii Tereza au fost vindecări miraculoase. Dar oficialii de la Vatican au cerut dovezi. Doar un comitet de medici şi de oficiali ai Bisericii Catolice poate examina ceea ce s-a întâmplat. Dacă se poate demonstra că vindecarea s-a produs în afara legilor naturii, fără nicio explicaţie ştiinţifică, atunci poate fi vorba despre o recuperare. Ca ultim pas, Papa îşi dă aprobarea că s-a produs, de fapt, o minune.

Câteva vindecări atribuite ei nu au fost considerate ieşite din comun, însă, la un an după dispariţia Maicii Tereza, s-a întâmplat, cu adevărat, o minune.

Citeşte aici continuarea articolului. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

miron miron
28.09.2020, 15:28:27

Maica Tereza a fost credincioasa, punandu-si viata in slujba binelui, ajutand oamenii bolnavi si saraci. Totu-i bine, dar n-am inteles de ce trebuie sa supraestimam un om, dandu-i calitati impotriva legilor naturii. A fost un om normal, care s-a ridicat prin sacrificiu si bunatate si iubire de oameni, mult deasupra noastra.

+3 (5 voturi)
Realist
28.09.2020, 15:57:13

Da, maica Tereza a facut "minuni", dar numai cat era in viata, ca orice om de pe planeta. Tocmai pentru ca nu e nimic supranatural la mijloc, pilda ei trebuie pretuita si urmata. Restul e doar prozelitism religios, monetizarea unor simboluri, etc. Si astea, tot umane ...

+1 (3 voturi)
Adrian Foangǎ
28.09.2020, 18:31:37

Comentariu considerat abuziv.

Stefan din Nord
28.09.2020, 16:08:10

Un mort nu mai poate savarsi nimic ,nu tocmai minuni . Asta ar trebui sa o stie si un copil de gradinita . Culmea prostiei Sa citesti un articol in anii astia de descoperiri stintifice uimitoare ,de pe smartphone sau laptop , sa comentezi la el si totodata sa crezi ca un mort nu-i mort cu totul , ci iti raspunde la rugaciuni si face miracole .

0 (4 voturi)
Xi Richard
28.09.2020, 19:45:29

asta este buna "minunile" -------------- cele contestate chiar de sotul vindecatei :)

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările