Spiritualitate

articolul anterior articolul urmator

Pentru fraţii creştini!

2
30 Mar 2013 20:30:51
Cristi Dumitru

În anul 2054 se vor împlini 1000 de ani de la ceea ce numim Marea schismă. Despărţirea bisericii creştine în ramura catolică şi ramura ortodoxă a fost urmată şi de alte rupturi sau transformări ale bisericii.

Dar s-au despărţit bisericile, instituţiile, s-au transformat peste noapte unele interpretări ale dogmelor, creştinii nu. Creştinii au rămas uniţi în credinţa faţă de Mântuitorul nostru Iisus Hristos şi faţă de morala creştină. Le urez fraţilor creştini care Duminică sărbătoresc  Învierea Mântuitorului  să aibă forţa de a urma, atât cât este posibil, învăţăturile celui care s-a întrupat , a făcut sacrificiul suprem, pentru a ne salva de păcate, a Înviat şi apoi s-a Înălţat şi s-a aşezat la dreapta Tatălui. 

Şi mă rog ca acest mileniu să aducă unirea bisericilor creştine  şi a tuturor ce îl recunosc pe Iisus ca Mântuitor al nostru şi fiu al lui Dumnezeu.

Hristos a Înviat! 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

dubrovski elvis
31.03.2013, 00:48:25

@Cristi DUMITRU - Hristos a înviat ! Iti spun de aici din tara de adoptie, care este catolicá.Dar ai sá rámâi dezamágit -probabil- de ceea ce-ti voi spune : Aici,începând de joi,credinciosii scot pe strázi statui cu tot felul de Cristosi." Cristos Binefácátorul",Cristos cel smerit si darnic","Cristosul tiganilor" etc.etc. Cred cá ai vázut la TV.Tot orasul este plin de Cristosi. O astfel de statuie este purtatá de 10-14 persoane,depinde de greutatea acesteia care poate ajjunge la o toná si ceva în greutate.Tu le urezi,(si bine faci) " pe cât este posibil,sá aibe forta de a urma pe Cel ce S-a întrupat,a murit si a înviat ", dar ei,zápáciti de atâtea forme si obiceiuri, pe Hristos cel Adevárat l-au uitat,L-au pus la index si si-au fácut Cristosi dupá placul lor,împopotonati cu vesminte scumpe,poleite cu aur si argint.Zeci de mii de euro se cheltuiesc numai pe flori.Pe Hristosul,Fiul lui Dumnezeu, L-au înfásurat în forme si traditii,cum se va întâmpla peste o luná când Biserica Ortodoxá va cinsti mai mult ouále rosii decât pe Isus Hristos,Cel Viu în vecii vecilor.

-1 (1 vot)
dubrovski elvis
31.03.2013, 01:13:32

Am observat cá ai postat si o icoaná.Pe cine reprezintá imaginile respective? Au fost pictate dupá original,sau din închipuiri. Declarându-te credincios ortodox practicant, nu pot sá cred cá nu stii ce spune Sfânta Scipturá cu privire la icoane.Iatá: "Sá nu-ti faci chip cioplit,nici vreo înfátisare a lucrurilor care sunt sus în ceruri sau jos pe pámânt...SA NU TE INCHINI INAINTEA LOR SI SÁ NU LE SLUJESTI..."(Ex.20,4.5) "Sá nu vá faceti idoli"(lev.26,1) "...Sá nu cumva sá vá stricati,si sá vá faceti un chip cioplit,sau o înfátisare a vreunui idol,sau chipul vreunui om sau..femei"(Deuteronom 4,16)

-1 (1 vot)
Modifică Setările