Spiritualitate

articolul anterior articolul urmator

Pere-Lachaise, cimitirul apărut după o criză a locurilor de veci şi refuzat de parizieni. Ce „ritualuri“ ciudate au loc la unele morminte

1
10 Feb 2021 09:38:46
Autor: Click! pentru femei
Pere-Lachaise a fost declarat monument istoric FOTO Shutterstock
Pere-Lachaise a fost declarat monument istoric FOTO Shutterstock

Cimitirele nu mai sunt de mult doar acele locuri triste vizitate de rudele celor dispăruţi sau de cei care trec printr-o perioadă depresivă. Sigur, unele pot fi triste şi neîngrijite, dar există şi cimitire care sunt practic o combinaţie de galerie de artă, muzeu şi parc. Iar Pere-Lachaise este cel mai uimitor dintre toate.

După cum menţionează Encyclopedia Britannica, cimitirul parizian este, probabil, cel mai vizitat din lume. Iar asta într-o metropoloă precum Parisul, unde atracţiile turistice sunt la fiecare pas. Pentru unii este chiar un loc de pelerinaj, unde pot aduce un omagiu idolilor lor, fie că vorbim despre staruri rock sau scriitori.

La Père-Lachaise sunt înmormântate personalităţi din diverse domenii: George Enescu, Elvira Popescu, Martha Bibescu, Jim Morrison (solistul trupei The Doors), Edith Piaf, Moliere, Oscar Wilde, Frederic Chopin, Marcel Proust, Honore de Balzac, Maria Callas, pictorul Amedeo Modigliani. 

Citeşte aici cum o criză a locurilor de veci din Paris a dus la proiectarea acestui cimitir şi cum au devenit unele morminte adevărate locuri de pelerinaj, unde au loc „ritualuri“ ciudate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Adrian Foangǎ
10.02.2021, 13:21:29

E bine ca ati inceput enumerarea cu Enescu si Martha Bibescu; pe Moliere, Balzac, Proust, Chopin si alti maruntei din astia i-ati lasat mai la urma.

Modifică Setările