Spiritualitate

articolul anterior articolul urmator

Primele miracole ale Cuvioasei Parascheva, una dintre cele mai iubite sfinte. Visul prin care i-au fost găsite moaştele

3
14 Oct 2021 11:40:29
Autor: Click! pentru femei
Sfânta Parascheva FOTO Doxologia
Sfânta Parascheva FOTO Doxologia

Protectoarea Moldovei, aşa cum este cunoscută Sfânta Parascheva, este sărbătorită anual la o dată fixă, 14 octombrie. Praznicul este prilej de pelerinaj la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, care adăposteşte la loc de mare cinste moaştele vindecătoare ale sfintei făcătoare de minuni de la Catedrala Metropolitană din Iaşi.

Sfânta Parascheva s-a născut în secolul al XI-lea, în satul Epivata (în Bulgaria de azi). Părinţii ei erau oameni înstăriţi şi de mică, la sărbători, dădea hainele bune şi le îmbrăca pe cele rupte ale nevoiaşilor. De fiecare dată spunea că şi-a dăruit hainele lui Hristos. După moartea părinţilor, atât ea, cât şi fratele ei s-au retras la mănăstire.

La numai 25 de ani, un înger i s-a arătat în vis şi a sfătuit-o să revină în satul natal, pentru că va trece curând la Domnul. Nu după mult timp, în anul 1050, s-a stins. Moaştele i-au fost găsite întregi după ce sfânta a cerut mai multor călugări, în vis, să fie dezgropat omul păcătos îngropat alături de ea. De-a lungul timpului, a săvârşit multe minuni din dragoste pentru credincioşi, mai ales pentru cei cuprinşi de boli.

Află aici are au fost primele miracole ale sfintei şi pe cine vindecă aceasta.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

kitty kat
14.10.2021, 12:16:55

Primul miracol: ai luat COVID 19! Continuå pupatul de mortåciuni, dar nu inainte de a cumpåra arpacas pt. colivå. Haleluiaaa!

+8 (10 voturi)
MWe PSD
14.10.2021, 13:29:28

absolut basme pentru copii batrani ce nu au rationalitate ------------------------ mai credibil e Batman

+10 (12 voturi)
Camelian Propinatiu
15.10.2021, 13:16:01

Azi nu se mai admiră decât miliardarul care cheltuieşte în străinătate ce le-a furat românilor, fără a dona niciodată pentru Edu-Cultură deşi în yacht sau la golf se crede burghez ca burghezia de vechime milenară occidentală.

+10 (10 voturi)
Modifică Setările