articolul anterior articolul urmator

Un trecut comun

42
12 Oct 2017 10:23:27
Radu Preda

42 Comentarii

cetarnatati
12.10.2017, 11:25:00

PREDA " Acest trecut comun nu ne va lăsa însă în pace. Fie ca ne vor fi amintite păcatele acomodării cu regimul, fie că vor fi exagerate gesturile de colaborare, fie că ne va speria stafia imperialismului sovietic asumat deschis de actuala conducere rusă, fie că vom constata, iarăşi şi iarăşi, cât de profund suntem marcaţi " Pai cu tot respectul ceva nu se potriveste. Parca ziceati ca crestinii au avut de suferit in comunism. Acuma reiese ca sunt vinovati de comunism tocmai crestinii? Da cum Doamne iarta-ne s-a ajuns la megalomania asta ? Nu cumva e de vina faptul ca suntem prea in europa? Si Patriarhia cea Mare a Moscovei unde se regaseste ? Tot in europa e si ea? Sau la europa ea nu se pune la numaratoare?

0 (2 voturi)
Radu Mircea
12.10.2017, 11:29:44

# Radu Preda Lasati trecutul si stafiile lui , vedeti ce faceti in prezent ca pentru prima data in istorie BOR are cota de incredere in rindul populatiei SUB 50% !!!! In ritmul asta si impietriti in trecut , fara o resetare a obiceiurilor si chiar o rescriere , o reinventare a credintei va puteti mindri ca sunteti ultima generatie de credincioasi ortodocsi . Sa nu credeti ca sunt prea impresionat sau ingrijorat de soarta BOR , dar ce se va face societatea cu 40 - 50.000 de someri carora va trebui sa le platim ajutor social . Fiindca trebuie sa recunoasteti ca in afara silozului extraordinar de putini popici pot sa cistige o piine cinstita .

+1 (1 vot)
cetarnatati
12.10.2017, 11:43:09

Radu Mircea " pentru prima data in istorie BOR are cota de incredere in rindul populatiei SUB 50% !!!! " Asta e fake news. Europa are un sistem de asti bate joc de oamenii fara creier. Si atunci executa aceste sondaje care inseamna ce? Ce inseamna intrebarea cata incredere aveti in BOR ? Incredere sa ce? Ca BOR sa faca politica ? Increderea trebuie sa rezilte 0% Ca BOR sa fie proeuropeana? Increderea trebuie sa fie 0% etc

-1 (1 vot)
cetarnatati
12.10.2017, 11:30:47

PREDA " Europa înseamnă între timp foarte mult pentru Ortodoxia de azi, chiar dacă, prin moştenirea bizantină, ea face trecerea, la propriu, între un continent şi altul. " Da e minunat! Ortodoxia e pe cai mari in europa! Sarbii sunt calcati in picioare ca ultimii oameni! romanii sunt rusinea universului, pana si europa cat e ea de europa depravata, ii numeste tigani.

-1 (1 vot)
cetarnatati
12.10.2017, 11:37:55

" Patriarhiilor istorice de Constantinopol, Alexandria, Antiohia şi Ierusalim " RUSIA ESTE CEA MAI CRESTINA TARA DE PE PAMANT ! Eusia este aparatoarea noastra a credintei Ortodoxe! Rusia era sa salveze si Constantinopolul in 1877 daca nu era marsavia europei care sa intervina cu arme in apararea paganilor turci. Asa cum tot atunci Rusia a salvat romanii si Balcanii de paganismul turc. Si dumneavoastra vorbiti de acuzarea la comunism cu care va batjocoresc azi stapanii din europa? Pai sunteti de 200 de ani tradatori fata de Ortodoxia Rusa domnul roman !

-1 (1 vot)