Teatru

articolul anterior articolul urmator

Începe Programul Internaţional de Excelenţă pentru Artele Spectacolului

0
4 Aug 2019 15:29:42
Autor: Otilia Andrei
Mihai Cosma, coordonatorul proiectului "Succes"          FOTO: Eduard Enea
Mihai Cosma, coordonatorul proiectului "Succes"          FOTO: Eduard Enea

Luni, debutează la Bucureşti un proiect cultural-educaţional de excepţie, dedicat sferei interpretative vocale, implementat prin Universitatea Naţională de Muzică de profesorul Mihai Cosma.

Proiectul, care începe pe 5 august, aduce în România cele mai eficiente metode şi concepte de Pregătire de Excelenţă pentru Artele Spectacolului şi debutează cu o serie de şase workshop-uri şi şase masterclass-uri, reunite sub denumirea "Succes", fiind finanţat prin Fondul de Dezvoltare Instituţională şi prin resurse proprii ale Universităţii Naţionale de Muzică.

Pentru a se asigura cele mai înalte standarde profesionale şi un nivel corespunzător de experienţă internaţională, proiectul se desfăşoară cu în parteneriat cu International Grand Prix of Romania, ajuns astfel la a şaptea ediţie. Un rol important revine şi ARCUB, de asemenea partener. Printre invitaţii de top care îi vor instrui pe participanţi se află John Allison, preşedintele International Opera Awards (Oscar-urile pentru Operă), Larisa Gergieva (MariinskiTeatr Sankt Petersburg), Eleonora Pacetti (Opera di Roma) dar şi reputaţi specialişti şi profesori români.


O noutate absolută este cooptarea pentru workshopuri a unor foarte tineri artişti din sfera operei şi a teatrului, care s-au lansat cu mare success şi care le vor împărtăşi studenţilor din ”secretele” care le pot fi de ajutor la început de carieră. De asemenea, în premieră pentru România, masterclass-urile se vor adresa şi pregătirii de tineri pianişti specializaţi în acompaniamentul cântăreţilor de operă şi de lied.

Proiectul, susţinut şi de câteva ambasade dar şi de firme multinaţionale sau româneşti, se încheie printr-un foarte dificil concurs de muzică vocală camerală, a cărui finală va avea loc la Arcub, joi, 8 august, de la ora 10.30, concurs deschis publicului. Gala de închidere şi decernarea premiilor vor avea loc în continuarea finalei, începând cu ora 13.00.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii