Teatru

articolul anterior articolul urmator

Actorul Alexandru Lulescu a murit la vârsta de 90 de ani

2
17 Jun 2022 12:57:22
Autor: Lorena Mihăilă
FOTO Arhivă / ADEVARUL
FOTO Arhivă / ADEVARUL

Actorul Alexandru Lulescu a murit vineri, la vârsta de 90 de ani, într-un centru pentru bătrâni, în urma unui atac cerebral, a anunţat Teatrul „Constantin Tănase“.

Corpul neînsufleţit va fi depus, pentru un ultim omagiu, Duminică, 19 iunie, ora 9:00, în foaierul Sălii Savoy a Teatrului “Constantin Tănase”, din Calea Victoriei nr.33.

Actorul a fost omagiat pe scena Teatrului „Constantin Tănase”, anul trecut, în luna octombrie, în prima ediţie a Galelor Savoy. Avea să fie ultima sa apariţie pe scena pe care a slujit-o aproape 60 de ani. Anul acesta, pe 1 iunie, a împlinit 90 de ani, fiind considerat cel mai longeviv actor al Teatrului de Revistă.
 
GALERIE FOTO
 

Cine a fost Alexandru Lulescu

Alexandru Lulescu s-a născut pe 4 iunie, 1932. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, iar prima sa apariţie a fost pe scena Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, care pe atunci se numea Ansamblul de Estradă şi este consemnată în anul 1952, ca solist de balet într-un dans tătar din premiera intitulată „Primul spectacol”. 

În 1961, actorul se angajează la Teatrul devenit între timp Satiric-Muzical „Constantin Tănase”, unde joacă în zeci de spectacole, cu sute de reprezentaţii în ţară şi în lume. Câteva dintre spectacole în acre a jucat sunt: „La Grădina Cărăbuş”, „Pagini alese din Revista de altădată”,  „O seară la Revistă”, „Revista dragostei”.
 
Alexandru Lulescu a făcut parte şi din distribuţia musicalurilor de succes: „Groapa” (text: Eugen Barbu/muzica: Radu Şerban) şi „O premieră furtunoasă”, după „O noapte furtunoasă” de I.L.Caragiale (text şi versuri: Octavian Sava, muzica: Marius Ţeicu).
 
Timp de douăzeci de ani, a format împreună cu un alt mare actor, Nicu Constantin, unul dintre cele mai de succes cupluri umoristice, fiind deseori supranumiţi „Regii umorului” sau „Cavalerii râsului”.
 
Ultimele spectacole în care a jucat actorul pe scena de la Revistă au fost: „Hai, zâmbeşte!”, „Lasă supărarea-n hol!” şi „Cu mască sau fără mască, oamenii vor să zâmbească!”, spun reprezentanţii teatrului.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Olteanu Dan
17.06.2022, 13:39:07

Sa-i fie memoria indelungata!

+2 (2 voturi)
Russians, go home
17.06.2022, 14:26:56

Un actor de comedie si teatru de revista exceptional. Teatrul Ctin Tanase a fost mereu numarul 1 la spactacole umoristice. Zeci de ani ne-am bucurat de prezenta unor actori geniali ca Lulescu, Nicu Constantin, Stela Popescu, Cristina Stamate, Paula Radulescu, Puiu Calinescu, Horia Sernbanescu,Radu Zaharescu, Horia Caciulescu si multi altii. Am avut placerea si onoarea sa-l vad de cateva ori pe scena si de nenumarate ori la TV. Maestre, sa te odihnesti in pace !

+3 (3 voturi)
Modifică Setările