Teatru

articolul anterior articolul urmator

Actorul Lari Giorgescu, „L'om DaDa“ de la TNB, la Adevărul Live, de la ora 13.00

0
31 Mar 2016 10:57:11
Autor: Florin Ghioca
Actorul Lari Giorgescu, protagonist în spectacolul lui Gigi Căciuleanu, "L'om DaDa"   FOTO: Marian Iliescu
Actorul Lari Giorgescu, protagonist în spectacolul lui Gigi Căciuleanu, "L'om DaDa"   FOTO: Marian Iliescu

În 2016 se împlinesc 120 de ani de la naşterea lui Tristan Tzara şi 100 de ani de la naşterea mişcării dadaiste, a cărui părinte este. Cu acest prilej, Gigi Căciuleanu a montat la Teatrul Naţional din Bucureşti spectacolul "L'om Dada", în care joacă alături de Lari Giorgescu.


INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE

 
„Dada a apărut ca o revoltă faţă de absurdul cruzimii, al războiului, al comunismului în faza embrionara, ca o negare a logicii. O revoltă care n-a dus, însă, la distrugere ci, fără să ofere direcţii precise, a deschis calea către „Omul Aproximativ”, incert. Orice încercare de aranjare a lumii între linii bine conturate a condus la dezastre, şi atunci de ce să nu-i lăsăm omului privilegiul de a-şi dansa viaţa cu incertitudinile sale, în felul său „dada”, cat se poate de constructiv.
 
Este un spectacol despre fiecare dintre noi şi nu un demers intelectualist. Toţi suntem dadaişti, defragmentăm, aruncăm ceva din noi pe scenă şi în viaţă. Se va numi „l’Om  DAdA” pentru că am vrut să aduc alături „om” în limba română, cu „dada”, care face parte din universal. Am pornit de la textul lui Tristan Tzara, L`homme approximatif, pe care l-am descoperit din nou. E un text teribil de poetic, deloc absurd, frumos, nefragmentat, stufos, plin de semnificaţii, foarte actual chiar şi după 100 de ani", precizează coregraful Gigi Căciuleanu.
 
"Omul aproximativ” este de fapt arhetipul omului cât se poate de exact, şi anume actorul şi dansatorul.  Va fi un spectacol foarte actual, pentru că vine ca o continuare a D`ale noastre, prin care l-am celebrat pe Caragiale. Discursul lui Caţavencu a fost dezmembrat în vocale, ceea ce a reprezentat, de fapt, o acţiune dadaistă. Astfel, voi continua cu Lari Giorgescu în l’Om  DAdA, ceea ce am început în D`ale noastre”, declară Gigi Căciuleanu.
 
Actorul Lari Giorgescu este invitat în studioul Adevărul Live, de la ora 13.00, pentru a descifra lumea lui Tristan Tzara, dar şi pe cea a lui Gigi Căciuleanu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările