Teatru

articolul anterior articolul urmator

Alexandra Ioniţă şi Tudor Aaron Istodor, la Adevărul Live: „Teatru independent înseamnă să faci cu plăcere, cu o mână de oameni şi autofinanţat”

1
10 Sep 2014 10:40:20
Autor: Iuliana Dima, Florin Ghioca
Alexandra Ioniţă şi Tudor Aaron Istodor FOTO David Muntean
Alexandra Ioniţă şi Tudor Aaron Istodor FOTO David Muntean

Astăzi, în platoul Adevărul Live, s-au aflat actorii Tudor Aaron Istodor şi Alexandra Ioniţă, protagoniştii spectacolului „Voyeur”, un thriller psihologic în care cei doi dau viaţă unui criminal în serie şi unui medic psihiatru.

Mai multe detalii despre spectacol, teatru independent, proiecte de viitor şi festivalul Undercloud, care se desfăşoară la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, ne vor povesti cei doi actori, într-o emisiune moderată de Iuliana Dima, jurnalist Adevărul.

Principalele declaraţii:

Alexandra Ioniţă: "Nouă ne-a plăcut acest titlu pentru că lasă foarte multe de aşteptat. Am găsit piesa prin 2008. Mi-au plăcut răsturnările de situaţie, dar la vremea aia nu ştiam cu cine să o fac. Am mai jucat cu Tudor, aşa că l-am ales pe el. În 2013 am început să lucrăm cu Claudiu Istodor, tatăl lui Tudor."

Tudor Aaron Istodor: Este un spectacol despre cât de mult îl laşi pe celălalt să intre în viaţa ta.

Alexandra Ioniţă: Eu m-am documentat, să văd ce presupune viaţa de zi cu zi a unui psihiatru. Pentru că joc rolul unui psihiatru, în viaţa căruia intră un tip cameleonic.

Tudor Aaron Istodor: Oamenii au reacţii diferite după spectacol, dar în principal le-a plăcut. Nu se aşteptau la atâtea schimbări de situaţie.

Alexandra Ioniţă: Pentru mine a contat şi felul în care m-am înţeles cu Tudor înainte. Suntem pe aceeaşi lungime de undă. E o bucurie.

Despre ideea de teatrul independent, Tudor spune că "teatrele sunt pline, la nume mari vin oamenii oriunde ar fi. Sunt spaţii şi spaţii, spectacole şi spectacole. Te chinui să îţi faci promovarea. Teatru independent înseamnă să faci cu plăcere, cu o mână de oameni şi autofinanţat. Ţi se pune la dispoziţie un spaţiu şi încerci să faci lucruri frumoase."

Cei doi actori sunt de părere că "Teatrul independent a apărut din nevoia locului de mai mult. Numărul studenţilor la Teatru a crescut, teatrele au rămas cam aceleaşi. Florin Piersic jr a dat tonul, la Green Hours, cu "Sex, Drugs & Rock'n'roll".

"Voyeur" se va juca luna asta, dar încă nu avem o dată stabilită, la Teatrul de Artă", au adăugat cei doi.Alexandra Ioniţă  FOTO David Muntean


Tudor Aaron Istodor FOTO David Muntean

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Mihalcea Andrei
16.09.2014, 03:36:26

Tudor Aaron Istodor, un actor impins in fata grosier de multe ori de catre mama sa Maia Morgenstern...Un actor caruia i s-au dat nenumarate sanse in teatru, in regia unor regizori respectabili, tanarul Istodor reusind sa le compromita spectacolele prin interpretari cel mult mediocre.In plus, unul dintre actorii cu cea mai slaba dictie si rostire scenica din teatrul romanesc.In baruri uneori practica un joc decent, pe scena in schimb- 0.

+1 (1 vot)
Modifică Setările