Teatru

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Andi Vasluianu, la Adevărul Live: „Publicul de teatru s-a mai spălat“

1
8 Sep 2014 12:24:54
Autor: Florin Ghioca, Victor Arvunescu
Actorii Andreea Vasile şi Andi Vasluianu, în studioul Adevărul Live FOTO Eduard Enea
Actorii Andreea Vasile şi Andi Vasluianu, în studioul Adevărul Live FOTO Eduard Enea

Sunt doi dintre cei mai în vogă tineri actori români, iar în momentul de faţă pregătesc o piesă de pe Broadway, care va avea premiera săptămâna viitoare. Andreea Vasile şi Andi Vasluianu sunt invitaţii jurnalistului Florin Ghioca la Adevărul Live, într-o discuţie despre teatru şi... teatru.

Comediile americane au avut priză la publicul din România. În favoarea acestui argument vine şi succesul pe care piesa „Cafeneaua“ l-a avut pe scenele teatrelor din ţară, vreme de 13 ani, cât s-a jucat cu casa închisă. Acelaşi autor, Sam Bobrick, a scris şi piesa „Un bărbat pentru Sara“, în care Andi Vasluianu şi Andreea Vasile interpretează două dintre rolurile principale. Spectacolul se anunţă încă de pe-acum un succes, dar despre soarta lui şi despre teatrul jucat în spaţii „neconvenţionale“ ne-au povestit chiar cei doi actori, la Adevărul Live.

Cele mai importante declaraţii:

„La repetiţii atmosfera este destul de relaxată, fiecare dă indicaţii. M-a sunat Claudiu Goga pentru un spectacol pe care îl punea la Teatrul Naţional, dar pentru această piesă nu ştiu ce mă recomandă“ spune Andreea Vasile.

„Eu nu sunt un actor de premieră, de fel, sper ca lucrurile să fie bine puse la punct. Textul e bine scris, iar situaţiile create de autor sunt credibile şi incredibile. Textul va prinde în orice ţară. Personajul meu nu are nicio vină, şi-aduce aminte de oamenii din viaţa lui şi crede că face ce fac şi ei. Din punct de vedere dramaturgic este un text foarte bun“, zice şi Andi Vasluianu.

Spectacolul, nu decorul dă măsura unei piese

„Decorul este destul de simplit, spectacolul se va juca la mall, la Băneasa. Includem ecranul în decor. Nouă ne place să etichetă că la mall se joacă un anumit fel de spectacole, dar ar trebui să veniţi să vedeţi înainte să etichetaţi. Spaţiul nu este cel care dă valoarea spectacolului. Până şi teatrele mari au spectacole proaste. Emilia Popescu are o transfoarmare spectaculoasă. Dacă spectatorul pleacă cu o stare bună, atunci nu contează unde se joacă spectacolul. E un fel de independenţă a teatrului“, spun cei doi.

„Eu joc la Godot Cafe destul de mult, mai am un spectacol la Brăila, dar şi un spectacol la Metropolis“, arată Andreea Vasile. „Eu am la Ploieşti vreo trei spectacole, mai am la Nottara, la Teatrul Act“, completează Andi.

Andi Vasluianu FOTO Eduard Enea

„E greu să ai multe spectacole, mai ales dacă se nimeresc în aceeaşi săptămână. E vorba de capacitatea de a te concentra total. Meseria asta este a prezentului. În cazul meu depinde de atenţie şi de concentrare. Încă nu joc singur, starea sufletească dintr-o anumită zi nu ma influenţează în actul artistic“, mai spune Vasluianu.

Teatrul şi publicul său

„Fiecare spectacol poate să declanşeze întrebări esenţiale sau nu. Eu cred în spectacolul ăsta, aduce ceva de care era nevoie. Ultima comedie pe care am văzut-o a fost «Război în bucătărie», cu Helen Mirren, o minunăţie! Doar Helen Mirren e cap de afiş, restul sunt necunoscuţi, dar actori impecabili“, afirmă Vasluianu.

„Eu sper ca oamenii care vor veni să nu mănânce floricele de porumb. Jucam «Furtuna», la Ploieşti, iar o puştoaică care a răspuns la telefon zice: «Alo? Sunt la teatru! Nu îi ştii (n.r. - pe actori)». Publicul s-a mai spălat“, expune acelaşi Andi Vasluianu.

„Cred că e un spectacol pentru toată lumea, de la copii la adulţi, pentru toată familia, e o comedie savuroasă, pe care o jucăm începând cu 13 septembrie, în fiecare sâmbătă, de la ora 19:00“, adaugă Andreea.

Andreea Vasile FOTO Eduard Enea

Despre Ice Bucket Challenge

„Jocul cu Ice Bucket a fost o joacă, un fenomen frumos la nivelul ăsta, nu mi s-a părut deranjant“, încheie Andi Vasluianu.

„Mie mi s-a părut o unealtă pe care o poţi folosi înspre bine sau spre rău. E un demers inteligent, e o iniţiativă bună, un semnal de alarmă“, încheie şi Andreea Vasile.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Florin Mihai
9.09.2014, 15:15:43

"Arta este apreciata de toti. Chiar daca nu o arata".