Teatru

articolul anterior articolul urmator

"Angajăm profesionist", o adaptare după o piesă de Matei Vişniec, în premieră la Teatrul Elisabeta

0
20 Mar 2016 17:22:29
Autor: Florin Ghioca
Scenă din spectacolul "Angajăm profesionist", în regia lui Adrian Păduraru
Scenă din spectacolul "Angajăm profesionist", în regia lui Adrian Păduraru

Comedia "Angajăm profesionist", în regia lui Adrian Păduraru, o adaptare după "Angajare de clovn" a lui Matei Vişniec, va avea premiera la Teatrul Elisabeta, luni, 28 martie de la ora 20.00.

"Angajam profesionist", un model despre drama angajării, concretizat într-o comedie, aduce în lumina reflectoarelor povestea inspirată a trei clovni profesionişti dornici să obţină slujba perfectă. Spectatorii vor descoperi ce se află în spatele măştilor de clovn, atunci când apare competiţia, mai ales în cazul în care concurează pentru un posibil loc de muncă.

Trei personaje jucate de actorii Adrian Păduraru (Peppino), Daniel Vişan (Fillipo) şi Florin Şerbănescu (Nicollo) vor da viaţă celor trei clovni profesionişti prin replicile pline de umor, emoţie, inspiraţie şi spontaneitate. Jocul actoricesc şi ritmul alert al dialogurilor vor scoate la iveală secrete din lumea artiştilor, discuţii de culise şi reacţii aprinse atunci când nu sunt pe scenă.

Piesa începe cu Nicollo, moţăind pe un scaun, în timp ce aşteaptă să fie chemat în sala de interviu. Rând pe rând, îşi fac apariţia alţi doi concurenţi-Fillipo şi Peppino, doi foşti parteneri de scenă experimentaţi, dar care se simt vizibil ameninţaţi de profesionalismul cunoscut. După un schimb de replici în care Fillipo reuşeşte să îl demoralizeze complet pe Nicollo, apare Peppino, un al treilea clovn, cel mai experimentat dintre aceştia, care ar putea fi chiar mentorul lor.

Comunicarea dintre ei se derulează pe nisipuri mişcătoare. Când joacă doi împotriva celui de-al treilea, când fiecare împotriva celorlalţi. De aici, ritmul de ping-pong declanşează complicităţi de o clipă, mutări grozave în atitudinea lor şi schimbări surprizantoare de situaţii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările