Celebritatea nu l-a schimbat pe Tim Robbins. Faimosul actor a gustat din plin aerul medieval al burgului Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tim Robbins a primit, sâmbătă-seară, o stea pe Aleea Celebrităţilor   FOTOGRAFII: Ruxandra Predescu/ Facebook
Tim Robbins a primit, sâmbătă-seară, o stea pe Aleea Celebrităţilor   FOTOGRAFII: Ruxandra Predescu/ Facebook

În spectacolul, „Visul unei nopţi de vară“, realizat de The Actors’ Gang, în regia lui Tim Robbins, actorii au arătat, la Sibiu, în cadrul Festivalului de Teatru, în două reprezentaţii, o dinamică şi o prezenţă scenică foarte bună. Ei spun textul lui Shakespeare fără cusur, însă lipseşte accentul pe sens, pe ceea ce este dincolo de cuvinte, pe vraja şi magia din piesa lui Shakespeare scrisă în 1590.

Spectacolul lui Tim Robbins, „Visul unei nopţi de vară“, realizat cu trupa californiană The Actors’ Gang, fără buget, este mai mult un exerciţiu experimental de interpretare actoricească. Actorii au arătat, la Sibiu, în cadrul Festivalului de Teatru, în două reprezentaţii, o dinamică şi o prezenţă scenică foarte bună. Ei spun textul lui Shakespeare fără cusur, însă lipseşte accentul pe sens, pe ceea ce este dincolo de cuvinte, pe vraja şi magia din piesa lui Shakespeare scrisă în 1590.

Feeria "Visul unei nopţi de vară" recreeză  o lume fantastică, populată de zâne, de vrăji, incantaţii, cu îndrăgostiţi fermecaţi şi descântaţi, o lume în care până şi Crăiasa Zânelor se îndrăgosteşte de un măgar. O dezordine universală care este repusă pe făgaş de zburdălniciile  unei nopţi de la jumătatea verii.
Treisprezece actori ai  The Actors’ Gang, împreună cu regizorul Tim Robbin, luminează hăţişurile shakespeariene cu muzică originală, expresivitate cinetică şi cu o abordare captivantă a realităţii şi a magiei limbajului original. 

"Modul nostru de abordare pentru piesă a fost: cum putem face un spectacol cu doar 500 de dolari, adică fără niciun fel de buget. Aceasta a fost provocarea noastră, atunci când am făcut spectacolul pentru prima oară: cum ajungi la esenţa unei piese de teatru, fără costume, fără scenografie sau efecte speciale. Iar răspunul este: o faci prin limbaj, Shakespeare a scris deja totul. Iar când dramaturgul englez punea piesele în scenă, nu avea foarte multe resurse, ci doar actorii”, a declarat Tim Robbins.

Muzica spectacolului este interpretată live de Dave Robbins şi Mikala Schmitz. "Visul unei nopţi de vară" s-a jucat în limba engleză cu  supratitrare în limba română. Trei reprezentaţii extraordinare ale spectacolului, pe 22, 23 şi 24 iunie (ora 19.00)  îl vor aduce în prim plan pe Tim Robbins, împreună cu trupa sa The Actors’ Gang, şi în Bucureşti, la Teatrul de Comedie.

”Aceasta este una din piesele mele preferate de la Shakespeare – sunt atât de multe straturi de adevăr, minciună, vis, realitate, vrajă şi înşelăciune. O dispută conjugală aruncă Universul în haos şi confuzia rezultată este periculoasă, scandaloasă şi sălbatic de amuzantă.” (Tim Robbins)

Selfie, în faţa Filarmonicii de Stat

Actorul Tim Robbins, castigator a unui Oscar si a doua Globuri de Aur, a declarat, ca este foarte fericit sa fie in Romania si ca este incantat de Sibiul cu strazile inguste, medievale. Sâmbătă, a primit o stea pe Aleea Celebritatilor, alaturi de alti mari actori şi regizori ai lumii. El a intrat, într-una din zile, şi în centrul de presă al bloggerilor, vis-a-vis de Sala Thalia, şi a băut liniştit o cafea, spre bucuria voluntarilor aflaţi acolo.

selfie tim robbins
"M-am plimbat prin oras. Am apreciat sa fiu intr-un oras european cu istorie si traditie. Imi plac strazile vechi, structura medievala a orasului", a spus Robbins (foto), care şi-a făcut un selfie postat pe contul său de Twitter.
tim robbins in media hub

Irina Margareta Nistor, despre Tim Robbins

irina margareta nistor tim robbins

„Un mini-masterclass de actorie, cu replici de reţinut, cu arme contra criticilor, cu un Oscar bine definit şi o remarcă faţă de Poziţia copilului (fusese în juriu la Berlinală). Regizorii europeni îi sperie ca intensitate pe cei hollywoodieni. „Visul unei nopţi de vară“ s-a adeverit la Sibiu, la Festivalul de Teatru, când a existat o dublă întâlnire cu Tim Robbins, mai întâi regizorul şi spectacolul său shakespearian şi apoi vorbitorul, care într-o oră  şi jumătate, stimulat de întrebările lui Cătălin Ştefănescu, şi-a făcut un selfie vorbit, absolut fascinant, pornind de la începtul carierei, trecând prin curiozităţi de supravieţuire teatrală în anii noştri grei, în care voia să ştie cum se trăia dual, ajungând la convingerile sale pacifiste, de la Războiul în Vietnam (pe vremea când a jucat în Top Gun) şi până la cel din Irak, când a montat o piesă definită ca rebelă", povesteşte Irina Nistor, companioana lui Cătălin Ştefănescu de la întâlnirea cu Tim Robbins.

„Tim Robbins ca om este ultra pasional în tot ce face, de la convingerile politice extrem de categorice, la rolurile pe care le dirijează din sală şi pe care le trăieşte şi e evident că ar vea să le joace, eventual pe toate. Celebritatea pare să nu-l fi schimbat şi trece cu eleganţă chiar şi  peste Oscar“, a adăugat, pentru Adevarul, Irina Margareta  Nistor (foto).

.
Tim Robbins este cunoscut publicului din România pentru rolurile din filmele „Top Gun”, „Cadillac Man”, „Bob Roberts” sau „Mystic River”. Câştigător al Oscarului şi al Globului de Aur pentru rolurile din „Mystic River” şi „Player”, Tim Robbins s-a remarcat ca regizor cu producţia de succes „Cradle Will Rock” iar    lung-metrajul „Dead Man Walking”, scris şi produs de Tim Robbins, a câştigat mai multe premii, dintre care amintim  Academy Award pentru cea mai bună actriţă pentru Susan Sarandon şi patru premii la Festivalul de Film  de la Berlin, precum şi o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun regizor şi o nominalizare la Globul de Aur pentru cel mai bun scenariu. Din 1981, Tim Robbins este  Director Artistic al companiei teatrale The Actors’ Gang, care a realizat, de la fondare, peste 150 de spectacole primind mai bine de 100 de premii. Compania The Actors’ Gang prezintă piese noi,  neconvenţionale şi reinterpretări dinamice ale clasicilor, reînviind vechea semnificaţie a scenei ca spaţiu al comuniunii sacre, transmiţând publicului mereu  un mesaj îndrăzneţ, original şi ferm.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite