Teatru

articolul anterior articolul urmator

Chris Simion spune că nu se află printre semnatarii scrisorii de susţinere a Gabrielei Firea: „Am cerut să fiu scoasă de pe această listă căci nu mă încadrez”

0
11 Sep 2018 16:29:52
Autor: Dana Mischie
Chris Simion-Mercurian, actriţă şi regizoare, organizatoare a Festivalului de Teatru Independent Undercloud
Chris Simion-Mercurian, actriţă şi regizoare, organizatoare a Festivalului de Teatru Independent Undercloud

Numele actriţei şi regizoarei Chris Simion-Mercurian apare, alături de cele ale mai multor personalităţi din lumea medicală, artistică şi culturală a Capitalei, în scrisoarea deschisă prin care aceştia îşi exprimă solidaritatea cu primarul general Gabriela Firea. Totuşi, Simion-Mercurian a explicat că nu a semnat o astfel de scrisoare şi că nu susţine în nume propriu niciun politician.

„Nu numai că nu am semnat, dar am citit această scrisoare acum câteva ore, pe net, fiind în vacanţă”, i-a răspuns Chris Simion-Mercurian lui Marius Manole, pe Facebook.

 Actriţa şi regizoarea a explicat că singura sa legătură cu Primăria Capitalei ţine de festivalul Undercloud care este parţial finanţat de aceasta, „din banii publici, nu de primar”.
 
„Să-mi arate şi mie cineva semnătura mea pe scrisoarea în care sunt menţionată. Căci eu o să vă arăt semnătura pe care mi-am dat-o pentru <<Fără Penali>>”, a mai scris regizoarea
 
În finalul mesajului, aceasta i-a cerut lui Marius Manole să confirme faptul că a semnat pentru iniţiativa civică „Fără penali în funcţii publice”.  
„Am cerut să fiu scoasă de pe această listă căci nu ma încadrez, numele meu înseamnă mult mai mult decât Undercloud”, a încheiat Simion-Mercurian.
 
Mai multe personalităţi din lumea artistică şi culturală a Capitalei şi-au exprimat aprecierea pentru munca depusă de primarul Bucureştiului.
 
Scrisoarea deschisă a venit în contextul disputei dintre Firea şi liderul PSD Liviu Dragnea. În scrisoare se precizează că „doamna Gabriela Firea a avut încă din primele zile de mandat o viziune clară în ceea ce priveşte viaţa culturală şi sportivă a Capitalei”. Sunt invocate finalizarea lucrărilor de consolidare a teatrelor: Evreiesc de Stat şi Ion Creangă, precum şi înfiiţarea de noi instituţii de cultură, precumTeatrul Dramaturgilor Români, Centrul Cultural - Lumina, Centrul Cultural - Dinu Lipatti.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările