Teatru

articolul anterior articolul urmator

„Copilul rece“, sau spectacolul în care publicul alege distribuţia

0
1 Apr 2013 12:02:22
Autor: Corina Zorzor
Scenă din spectacolul „Copilul rece“, în regia şi scenografia Catincăi Drăgănescu
Scenă din spectacolul „Copilul rece“, în regia şi scenografia Catincăi Drăgănescu

Premiera spectacolului „Copilul rece“ din această seară, de la Teatrul Nottara, va lansa o provocare publicului: îl va da mână liberă să aleagă distribuţia. Regizoarea Catinca Drăgănescu, alături de o echipă tânără de actori, şi-au propus să recreeze, cu ajutorul spectatorilor, comi-tragedia din opera scenaristului german Marius von Mayenburg.

Organizatorii descriu evenimentul din această seară, care va începe la ora 19.30, ca „o comi-tragedie la care spectatorii aleg distribuţia. Se caută: o familie formată din mamă şi tată, fiica cea mică şi prietenul ei, fiica cea mare şi logodnicul acesteia, împreună cu un nişte prieteni, un cuplu căsătorit, ce ajung sa comită o crimă. Se oferă spectacolul dorit de spectatori. Se cere responsabilitate“. 

În opera sa, Mayenburg creează o imagine panoramică a unei societăţi aflate într-o degringoladă derizorie pendulând între fantezie, autoiluzionare şi imagine socială. Piesa este o farsă sordidă a existenţei, celula de bază a societăţii este dezintegrată şi reintegrată într-o pânză de vicii, slăbiciuni şi traume. Punctul comun al acestor indivizi este ura.

Spectacolul este o producţie a Teatrului Apropo, sprijinită de Teatrul Nottara şi realizată cu fonduri independente, strânse în urma unei petreceri intitulate „Wanna Be a Small Mecena Party“. 

Din distribuţie fac parte actorii Cristina Drăghici, Conrad Mericoffer, Sorina Ştefănescu, Alin State, Irina Drăgănescu, Oana Popescu, Bogdan Nechifor, Florin Hriţcu, Sebastian Ciocan.

Mâine, „Adevărul“ revine cu un reportaj de atmosferă din urma spectacolului „Copilul rece“, regizat de Catinca Drăgănescu şi pus în scenă la Teatrul Nottara, astă-seară, de la 19.30. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii