Deschiderea Galei HOP 2019 a avut loc în paşi de dans la Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ediţia cu numărul 22 a Galei Hop (2-5 septembroe), ce poartă denumirea de ,,DansActorul ca Fenomen al Teatrului Actual”, a debutat la Teatrul de Stat Constanţa unde, timp de patru zile, cei 50 de tineri dansactori vor concura pentru trofeul HOP. Juriul este format din: Adrian Batista , Ioana Bogăţan, Ada Lupu Hausvater, Ludmila Patlanjoglu şi Liana Tugearu.

Anul acesta, Gala se află sub direcţia artistică a coregrafului şi dansatorului Gigi Căciuleanu. “O idee forţă care mi-ar plăcea să caracterizeze această ediţie ar fi sensul pe care îl da superbul cuvânt “ neaoş” a subliniat Gigi Căciuleanu.
Competiţia se anunţă extrem de provocatoare pentru tânăra generaţie de actori care trebuie să demonstreze, pe scenă, complexitatea actului artistic.

”Perfect nu este nimeni, geniali putem fi toţi. Mişcarea naturală trebuie luată din starea ei brută şi prelucrată, trecută prin sita gândirii metaforice”, a adăugat Căciuleanu (foto).


După deschiderea oficială a Galei, a urmat concursul cu probă individuala, în care fiecare concurent a prezentat un moment de Teatru-Coregrafic. A urmat, apoi, proba obligatorie,  ce a constat intr-un scenariu dinamic impus, în care fiecare concurent şi-a imaginat o scurtă poveste bazată pe unele indicaţii dinamice.
Radu Anastas, Ioana Cojocărescu, Raul Lăzărescu, Maria Panainte şi Alin Potop sunt cei care au atras, publicului, atenţia, în prima zi de Gală. 

Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă


La secţiunea grup, tinerii au oferit o paletă de emoţii: de la umor la dramă, demonstrând, astfel, că  tânăra generaţie de actori este supusă altor provocări, de la un an la altul.
Poveştile serii de 2 septembrie au fost: Renasc C71,.E(U)migrantul., Ultimul tangou, Propun să nu ajungem nişte frraieri.  La proba impusă, aproape fiecare concurent şi-a creat povestea în acord, cumva, cu momentul prezentat la proba liberă.

Zilele la Gala Hop vor fi pline de activităţi, repetiţii şi pregătiri pentru probele de concurs din fiecare seară.

Dimineţile vor fi dedicate dezvoltării personale prin workshop-uri diverse:

Actorul şi regizorul Ioan Ardelean va susţine pentru concurenţi workshopul Suzuki şi Viewpoints care are la bază Artele Marţiale, Teatrul Nō, KABUKI, Bunraku şi Butoh. Florentina Bratfanof, director de casting, le va oferi concurenţilor ghidarea necesară, etapelor de urmat, pentru a trece cu brio o audiţie.

Nocturnele HOP


În fiecare seară, de la ora 21.00, au loc Nocturnele HOP-întâlniri cu creatori şi teoreticieni remarcabili din lumea teatrului şi dansului.

Seara trecută, publicul a fost încântat de filmul lui Mircea Albuţiu, „O întâmplare... cu jazz”, cu Miriam Răducanu (work în progress), urmând ca în această seară, de 3 septembrie, la Nocturnele Hop, să ne bucurăm de spectacolul: „Pe 3 în doi” sau „Rostirea mişcării şi Dansul vorbei”, performance cu Ion Caramitru şi Gigi Căciuleanu, urmat de discuţii libere.

În ultima seară a galei, va avea loc o discuţie moderată de Oana Cristea-Grigorescu, jurnalist cultural, cu tema: Teatrul Coregrafic şi DansActorul.
Iubitorii de teatru sunt invitaţi să-i urmărească pe cei 50 de absolvenţi talentaţi, în transmisiune directă de la Teatrul de Stat Constanţa pe toata perioada concursului (2-5 septembrie) şi-apoi să-i voteze în seară Galei. Zilnic, atât cei 17 artişti de la secţiunea individual, cât şi cele 7 grupuri se vor prezenţa prin scurte filme realizate de ei înşişi.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite