Teatru

articolul anterior articolul urmator

„Equus“ de Peter Shaffer, în direcţia de scenă a lui Victor Ioan Frunză, se joacă la Teatrul „Stela Popescu“ pe 23 şi 24 octombrie

0
16 Oct 2021 16:29:24
Autor: News.ro
"Equus" este o piesă puternică despre sacrificiul ritualic, despre fascinaţia religioasă devenită refugiu iraţional şi adoraţie erotică Foto: News
"Equus" este o piesă puternică despre sacrificiul ritualic, despre fascinaţia religioasă devenită refugiu iraţional şi adoraţie erotică Foto: News

Spectacolul "Equus" de Peter Shaffer, în direcţia de scenă a lui Victor Ioan Frunză, scenografia Adriana Grand, în româneste de Adrian Nicolae, producţie a Teatrului "Stela Popescu", se joacă la Sala Mică a Palatului Naţional al Copiilor, în zilele de 23 şi 24 octombrie, de la ora 19.00.

"Equus" este o piesă puternică despre sacrificiul ritualic, despre fascinaţia religioasă devenită refugiu iraţional şi adoraţie erotică. Inspirată de un caz real, piesa bine-cunoscutului Peter Shaffer a devenit la scurtă vreme după premiera din 1973 una dintre creaţiile de referinţă ale dramaturgiei britanice contemporane, fiind răsplătită cu un premiu Tony şi o adaptare cinematografică valoroasă. 

După primele reprezentaţii, criticul de teatru Monica Andronescu scria: ”Ne îndreptăm cu mare viteză spre o lume de oameni “fericiţi”, “vindecaţi” pe viaţă de orice pasiune… Nu ştiu cât o să se mai poată juca în Bucureşti, dar cât timp se mai poate, mergeţi să vedeţi acest spectacol excelent! “Equus” în regia lui Victor Ioan Frunză!”. 

Distribuţia spectacolului "Equus" este formată din: Martin Dysart, psihiatru - George Costin, Alan Strang, un tânăr de 17 ani - Tudor Cucu Dumitrescu, Frank Strang, tatăl lui Alan - Alexandru Pavel, Dora Strand, mama lui Alan - Mirela Zeţa, Hesther Salomon, magistrat - Crina Matei, Jill Mason, o fată de la grajduri - Ana Creţu, Harry Dalton, proprietarul grajdurilor - Sorin Aurel Sandu, Bulgăr - Adrian Ban, Sora medicală - Ana Maria Ivan, Caii - Andrei Dogaru, Visarion Udatu. 

Înaintea primelor reprezentaţii, directorul Teatrului „Stela Popescu”, Cristian Şofron, declarase: "Mă bucur mult că am reuşit, chiar şi în această perioadă... austeră, să aduc la teatrul nostru unul dintre cei mai importanţi regizori, directori de scenă din România şi nu numai! Îl numesc aici pe minunatul Victor Ioan Frunză, care a acceptat să vină lângă mine, lângă noi, la acest nou ”început”. Şi, doar prin acest gest, VIF mi-a (re)confirmat generozitatea lui şi apetitul pentru a umbla nu întotdeauna pe drumuri bătătorite, sigure, ci de a se aventura pe căi mai puţin umblate, de a merge şi pe drumul unei cercetări teatrale, poate... fără nume. Aşadar, Victor Ioan Frunză montează un text extrem de special, de controversat, de dur, al lui Peter Shaffer, Equus, un text care de câte ori a fost montat a provocat controverse". 

Pentru spectacolul “Equus ” biletele se pot achiziţiona pe www.mystage.ro. Spectacolul este recomandat persoanelor cu vârsta peste 16 ani.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările