Teatru

articolul anterior articolul urmator

Festivalul Theaterstock de la Bacău a fost anulat, după ce primăria a întors-o "ca la Ploieşti"

0
29 Jun 2016 21:21:31
Autor: Florin Ghioca
Anca Sigartău, director al festivalului Theatrestock, blocată pentru a doua oară de municipalitate
Anca Sigartău, director al festivalului Theatrestock, blocată pentru a doua oară de municipalitate

Cea de-a doua ediţie a celui mai mare festival internaţional de teatru organizat în Moldova, Theaterstock, nu se va mai ţine anul acesta, conform organizatorilor, care au anunţat public că primăria locală a decis să nu mai finanţeze evenimentul, chiar dacă bugetul fusese aprobat de fostul primar.

Săptămâna trecută, într-o intervenţie telefonică la Adevărul Live, noul primar al Bacăului, Cosmin Necula, dădea asigurări că ediţia din acest an se va ţine şi că sprijină desfăşurarea festivalului organizat de actriţa Anca Sigartău şi Dragoş Pandele.

Într-un mesaj postat pe pagina personală de Facebook, Dragoş Pandele precizează că lucrurile stau fix invers şi că primăria s-a întors pe călcâie şi nu mai asigură finanţarea, conform bugetului stabilit încă de anul trecut.

"La Bacău, municipalitatea a hotărât să nu finanţeze ediţia de anul acesta a festivalului Theaterstock. Asta după ce ni s-a spus să mergem mai departe cu negocierile, după ce am fost asiguraţi că vom avea tot sprijinul. După ce ni s-a spus că dacă există fila bugetară festivalul se va ţine. Şi fila există, oricine o poate consulta în bugetul de pe site-ul primăriei. Fila bugetară pusă acolo de fostul primar. Comentariile sunt inutile. Vă mulţumesc, băcăuani, că aţi susţinut evenimentul, vă mulţumesc că aţi semnat pentru organizarea lui!", a scris Dragoş Pandele.

Festivalul Theaterstock a fost, anul trecut, cel mai mare eveniment teatral al Moldovei, reunind la Bacău zeci de trupe de teatru din ţară şi din străinătate, sute de actori, regizori şi muzicieni, beneficiind de o participare a câtorva zeci de mii de spectatori, atât din Bacău, cât şi din alte zone ale ţării. Festivalul s-a bucurat de sprijin local, chiar dacă bugetul s-a deblocat, după mai multe dispute în Consiliul Local, cu două zile înainte de începerea evenimentului.

Şi anul acesta Bacăul riscă să se afle în mijlocul unui scandal internaţional, mai ales că organizatorii se aflau în stadii avansate de negocieri şi discuţii, atât cu teatrele din ţară, cât şi cu trupe importante din străinătate, printre care şi compania de artişti care va deschide Jocurile Olimpice de la Rio.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările