Teatru

articolul anterior articolul urmator

Ion Caramitru, în recital Eminescu pe acoperişul TNB, într-un spectacol dedicat lui Ovidiu Iuliu Moldovan

2
10 Jun 2019 14:07:29
Autor: Otilia Andrei
Lui Ion Caramitru îi este „Dor de Eminescu”                       FOTO: Florin Ghioca / TNB
Lui Ion Caramitru îi este „Dor de Eminescu”                       FOTO: Florin Ghioca / TNB

Un regal de poezie eminesciană va avea loc la Amfiteatrul TNB, pe acoperişul teatrului, în cadrul unui spectacol în aer liber susţinut de actorul Ion Caramitru, acompaniat de muzicianul Aurelian Octav Popa.

Spectacolul „Dor de Eminescu” va avea loc pe 14 iunie, de la ora 21.00 şi va fi dedicat memoriei unui alt mare recitator de poezie eminesciană, actorul Ovidiu Iuliu Moldovan, de la a cărui moarte au trecut 11 ani. De altfel, imaginea celui dispărut va fi proiectată cu acest prilej pe scenă, cu secvenţe din spectacolul „Trecut-au anii…”, o înregistrare TNB din 15 ianuarie 2008, avându-i ca protagonişti pe Valeria Seciu, Ovidiu Iuliu Moldovan, Ion Caramitru şi Aurelian Octav Popa.

Recitalul porneşte de la manuscrisele de poezie, proză şi filosofie ale lui Mihai Eminescu şi propune un dialog inedit în care cuvântul rostit se completează cu intermezzo-uri din muzica clasică şi contemporană. Spectacolul a fost prezentat cu succes pe diverse scene din Europa, Statele Unite şi Canada.
 
„Grosul operei lui Eminescu se afla în celebra lui ladă cu care umbla pe unde se muta şi în care îşi ducea caietele şi notaţiile lui, şi care acum, în sfârşit, au fost tipărite prin sistem digital, facsimilate de către Academia Română”, a precizat Ion Caramitru.
 
Biletele se găsesc la Casa de Bilete a Teatrului Naţional din Bucureşti sau online, pe tnb.ro.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

of of
10.06.2019, 15:26:08

Da. Trecut-au anii... Eu îmi amintesc de acele spectacole de vers eminescian, recitat de Caramitru cu/și muzică interpretată de Dan Grigore. Sper ca recitalul promis să se ridice la înălțimea celor de odinioară.

Camelian Propinatiu
10.06.2019, 18:25:40

Nu prea sunt bine văzute recitările din Poetul Naţional. Demitizările au început cu Eminescu şi cu Ştefan cel Mare, iar consecinţa e dezinteresul de azi pentru Basarabia.