Teatru

articolul anterior articolul urmator

Mare şi mare. Despre Mircea Albulescu.

2
8 Apr 2016 16:08:26
Péter Demény

”Poate că spectatorii care spun asta nu şi-au curăţat creierul şi mai ales sufletul” - a răspuns la o întrebare de-a lui Cătălin Ştefănescu. Şi purta tenişi cînd spunea asta.

Am zapat acolo din întîmplare, dar am rămas acolo. Mircea Albulescu era un tip pe care-l ascultai cu plăcere. La Iosif Sava, a povestit cum tatăl lui i-a alungat pe nazişti din casă cu un flaut.

Era un om inteligent, cultivat, un bun causeur. Şi mai are ceva ce mulţi actori, chiar dintre ”monştri sacri”, nu reuşesc: era (mi s-a părut cel puţin că este) un om deschis la minte. Nu bombănea împotriva regizorilor de azi, deşi sigur că-şi păstra şi el amintirile pe raftul cel mai de sus. Nu spunea că astăzi nu se mai joacă cum  s-a jucat ieri. În timp ce orice semidoct perorează enormităţi despre teatrul contemporan, el nu a irosit şansa tăcerii.

A vorbit cu talentul său ori cînd a fost întrebat. A jucat cu o vervă fără pereche în seria cu ardelenii, a insuflat o forţă teribilă unui personaj din filmul altm interi prost Cel mai iubit dintre pămînteni, ca să amintesc doar două dintre rolurile-i memorabile. Era puternic, charismatic, mare din toate punctele de vedere. 
Dumnezeu să-l odihnească! 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Radu Mircea
8.04.2016, 16:24:13

# Raminem din ce in ce mai saraci . Ma bucur ca a primit recunoasterea in timpul vietii si nu postum cum se intimpla adeseori la romani . Din pacate generatia de aur a teatrului romanesc se duce usor si poate sunt eu prea pesimist sau batrin dar altii de calibrul lor nu prea vad . Odihneasca-se in pace .

+1 (1 vot)
Péter Demény
9.04.2016, 12:14:22

Poate ca e asa, dar trebuie sa luati in considerare ca s-a schimbat si actoria, si modul de a fi actor

Modifică Setările