Teatru

articolul anterior articolul urmator

VIDEO „Marea ruşine“, un spectacol de teatru despre sclavia romilor, în premieră la Teatrul Mic

2
2 Dec 2016 15:37:15
Autor: Cristian Delcea
Actriţa Alina Şerban
Actriţa Alina Şerban

Istoria sclaviei romilor lipseşte din manuale şi din mentalul colectiv al românilor. Prin piesa „Marea ruşine“, Alina Şerban, autoarea spectacolului şi actriţă de etnie romă, vrea să aducă această temă în discuţiile din societate.

Marea ruşine este primul spectacol de teatru din România care abordează tema sclaviei romilor în Ţările Române. Spectacolul este produs de Centrul Naţional de Cultură a Romilor-Romano Kher, instituţie care are ca obiectiv promovarea şi dezvoltarea valorilor etno-culturale ale comunităţii romilor.

Autoarea spectacolului este actriţa de etnie romă Alina Şerban, absolventă UNATC, bursieră Tisch NYU şi absolventă MA- Theater Lab – Royal Academy of Dramatic Arts. Sub deviza „Trebuie să avem curajul să ne spunem povestea cu toată inima“, actorii Alina Şerban, Oana Rusu, Elena Duminică, Alexandru Fifea şi Radu Ciobănaşu, vor spune o poveste pe care prea puţini români o cunosc. „Este un pas necesar pentru a ne confrunta, în sfârşit, cu această istorie“, crede autoarea spectacolului.

Marea ruşine se joacă pe 6 şi 7 decembrie 2016, orele 19:00, la Teatrul Mic, str. Constantin Mille nr.16, Bucureşti. Intrarea se face numai pe bază de rezervare (nu se plăteşte bilet de intrare). Cei care vor să vadă spectacolul trebuie să trimită un mail la adresa secretariat@cncr.gov.ro sau un mesaj la numarul de telefon: 0730 497 942.

„Marea Ruşine“, primul spectacol de teatru despre sclavia romilor în Ţările Române

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Ovidiu Stoica
4.12.2016, 11:23:54

"Alina Şerban, autoarea spectacolului şi actriţă de etnie romă, vrea să aducă această temă în discuţiile din societate." Vrea o mascarada politica. Se pare ca in asta consta toata cariera si valoare ei artistica.

+1 (1 vot)
Lolozaur AntiMagraoni
5.12.2016, 22:21:10

Astia fac un spectacol in legatura cu ceva banal in acele vremuri si intalnit doar la boieri( si oricum benefic pentru rrromii care doreau sa aiba un loc de dormit si unde sa manance ) Dar sa nu uitam de cazurile recente de tigani care aveau zeci de sclavi, un fenomen generalizat in comunitatile de tigani bogati. Dar indiromii ipocriti cu standarde duble, nu prea citesc presa. Sau poate nu stiu sa citeasca (sic)

Modifică Setările