Marin Moraru, omagiat în foaierul Teatrului Naţional Bucureşti. Actorul va fi înmormântat la Cimitirul Bellu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marin Moraru, alături de Radu Beligan şi Gheorghe Dinică, pe scena Teatrului Naţional Bucureşti, în spectacolul "Take, Ianke şi Cadâr"   FOTO: Arhiva Teatrului Naţional Bucureşti (TNB)
Marin Moraru, alături de Radu Beligan şi Gheorghe Dinică, pe scena Teatrului Naţional Bucureşti, în spectacolul "Take, Ianke şi Cadâr"   FOTO: Arhiva Teatrului Naţional Bucureşti (TNB)

Cei care l-au iubit şi admirat pe Marin Moraru îi pot aduce un ultim omagiu marţi, 23 august, la biserica Sfântul Gheorghe şi miercuri, 24 august, între orele 10 – 13, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional. Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Bellu.

Absolvent al IATC în anul 1961 la clasa eminentei profesoare Dina Cocea, marin Moraru a  interpretat zeci de roluri de neuitat, adevărate bijuterii, în teatru, film şi televiziune. Lasă în urma lui o mare lecţie de iubire. Pentru artă. Pentru oameni.

Cei care l-au iubit şi admirat îi pot aduce un ultim omagiu începând din seara zilei de marţi, 23 august, la biserica  Sfântul Gheorghe  şi miercuri, 24 august, între orele 10.00 – 13.00, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional. Înmormântarea va avea loc la cimitirul Bellu Ortodox, de la ora 14.00, anunţă Teatrul Naţional Bucureşti (TNB).

Actorul Marin Moraru a murit, duminică după-amiază, la Spitalul Elias din Bucureşti, la vârsta de 79 de ani, "în urma unei grele şi necruţătoare suferinţe”, potrivit informaţiilor oferite de Dana Safta, directorul spitalului, agenţiei News.ro.
Managerul de al Elias a precizat că Marin Moraru era internat în spital din 10 august, iar de o zi se afla la Terapie Intensivă.

Marin Moraru s-a născut pe 31 ianuarie 1937, în Bucureşti, şi a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" în anul 1961. După absolvirea facultăţii, a activat ca actor pe scenele de la Teatrul Tineretului (1961-1964), Teatrul de Comedie (1965-1968), Teatrul "Lucia Sturdza Bulandra" (1968-1971) şi Teatrul Naţional "Ion Luca Caragiale" (1971-1974). După o perioadă în care a predat în calitate de conferenţiar universitar la IATC Bucureşti (1974-1980), s-a întors, în anul 1980, la Teatrul Naţional "I.L. Caragiale”.

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite