Teatru

articolul anterior articolul urmator

Momente nemuritoare pe scena fenomenului Sărindar

1
3 Dec 2021 08:12:56
Dinu Săraru

Jucat în dramatizarea Cătălinei Buzoianu şi a Mihaelei Tonitza-Iordache, spectacolul „Maestrul şi Margareta” a obţinut Marele premiu la Festivalul Internaţional BITEF, fiind transmis de multe televiziuni europene.

Se cuvine spus însă că spectacolul de la Bucureşti „Maestrul şi Margareta” s-a jucat cu 10 ani înainte de a fi jucat la teatrul de avangardă  de la Moscova Taganka. Când s-a hotărât să se joace şi la Taganka, a venit special la Bucureşti una dintre cele mai mari actriţe de teatru şi film, renumita Alla Demidova, care a fost atât de impresionată de spectacolul de la Bucureşti şi de jocul personajului principal, interpretat de Valeria Seciu, încât la sfârşitul reprezentaţiei, Alla Demidova s-a urcat pe scenă şi, în faţa sălii ridicată în picioare pentru aplauze, a îngenuncheat în faţa Valeriei Seciu şi i-a sărutat mâna!

A fost cea mai înaltă apreciere pe care un actor român l-a cucerit pe scena Fenomenului Sărindar. Acest moment va rămâne nemuritor în istoria Fenomenului Sărindar, a biruinţei artistice tulburătoare a marii noastre actriţe Valeria Seciu.

E bine să omagiem şi astăzi, în această tabletă, marii noştri actori români care au făcut gloria teatrului românesc într-o perioadă când cultura teatrală românească era elogiată european şi nu numai.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

popescu alina
7.12.2021, 08:46:29

A fost un moment emoționant, însă e de neînțeles de ce dl. Săraru îl plasează într-o perioadă care îi pare că a rămas în acea epocă de tristă amintire.

-9 (9 voturi)
Modifică Setările