Teatru

articolul anterior articolul urmator

„Navete culturale” pentru marile spectacole din cadrul Festivalului Internaţional Shakespeare de la Craiova

0
12 May 2022 11:40:12
Autor: Maria-Alexandra Mortu

Continuând tradiţia deja celebrelor „Navete culturale” pe care Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova le organizează de mai bine de doi ani, Naţionalul craiovean lansează alte şase ediţii ale acestui îndrăgit program, în cadrul Festivalului Internaţional Shakespeare, care va avea loc la Craiova, între 19 şi 29 mai 2022.

Astfel, iubitorii de teatru din Bucureşti vor putea călători la Craiova în scop cultural pentru a vedea producţii realizate de mari regizori internaţionali: Robert Lepage, Oskaras Koršunovas, Silviu Purcărete. De asemenea, va exista o navetă culturală pentru show-ul „Tiger Lillies joacă Hamlet” dar şi o navetă culturală pentru premiera spectacolului „Richard al III-lea” realizat de către László Bocsárdi cu Sorin Leoveanu în rolul titular.

Concret, spectatorii din Bucureşti care doresc să vadă cele mai importante producţii din cadrul Festivalului Internaţional Shakespeare şi nu au posibilitatea de a se deplasa la Craiova pot opta pentru a călători cu autocarul pus la dispoziţie de către Naţionalul craiovean. 

Plecarea se va face de la Teatrul Naţional din Bucureşti. Spectacolele sunt programate la ora 19:00. După spectacol, autocarul se va întoarce în Bucureşti cu „navetiştii culturali”.  

Preţul biletului (250 lei) include transportul tur-retur cu autocarul şi biletul la spectacol. De asemenea, în orele de până la spectacol, spectatorii pot participa şi la restul manifestărilor cuprinse în programul festivalului. 

Navetele culturale pentru Festivalul Internaţional Shakespeare, Craiova

  1. Joi, 19 mai 2022, ora 13:00 – Navetă culturală pentru spectacolul 887 realizat de către Robert Lepage, Compania Ex Machina, Quebec, Canada

Biletele pot fi achiţionate aici

  1. Vineri, 20 mai 2022, ora 13:00 – Navetă culturală pentru spectacolul 887 realizat de către Robert Lepage, Compania Ex Machina, Quebec, Canada  

Biletele pot fi achiţionate aici.

  1. Duminică, 22 mai 2022, ora 13:00 -  Navetă culturală pentru spectacolul Othello realizat de către Oskaras Koršunovas,  OKT, Vilnius, Lituania

Mai multe informaţii despre spectacol aici

Biletele pot fi achiziţionate de aici

  1. Marţi, 24 mai 2022, ora 13:00 – Navetă culturală pentru spectacolul Macbett realizat de către Silviu Purcărete, Teatrul Maghiar de Stat din Cluj 

Biletele pot fi achiţionate de aici

  1. Sâmbătă, 28 mai 2022, ora 13:00 – Navetă culturală pentru spectacolul Tiger Lillies joacă Hamlet, regia Martin Tulinius, spectacol prezentat de Compania Tiger Lillies şi Teatrul Republique, Copenhaga, Danemarca

Mai multe informaţii despre spectacol aici

Biletele pot fi achiziţionate de aici

  1. Duminică, 29 mai 2022, ora 13:00 – Navetă culturală pentru spectacolul Richard al III-lea, regia László Bocsárdi, co-producţie Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova şi Festivalul Internaţional Shakespeare  - PREMIERĂ! 

Biletele pot fi achiţionate de aici.  

Cea de a XIII-a ediţie a Festivalului Internaţional Shakespeare va avea loc la Craiova în perioada 19-29 mai 2022 şi este organizată, ca în fiecare an, de Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova şi Fundaţia Shakespeare.

Peste 160 de evenimente: spectacole de teatru, performance-uri, instalaţii multimedia, spectacole de teatru VR, concerte, proiecţii de film în aer liber,  lansări de carte, conferinţe şi dezbateri  vor avea loc în 20 de spaţii (indoor & outdoor) din Craiova, într-un eveniment  de mare ţinută artistică ce se adresează atât celor mai fini cunoscători ai teatrului internaţional cât şi publicului larg.

„Ce înseamnă Festivalul Shakespeare de la Craiova? O minune. Născută din iubire, salvată din pasiune şi – acum, iată – împlinită prin continuitate. Abia astăzi, când atâtea evenimente de peste tot au dispărut sau şi-au pierdut seva, înţelegem că visul lui Emil Boroghină durează, renaşte, e la clipa unui unui nou început. Iar noi toţi avem prilejul de a fi parte din el. Ce dar frumos! Ce sărbătoare a spiritului! Ce gest de preţuire a valorilor teatrului mondial: de la Wilson la Dodin, de la Lepage la Ostermeier, de la Declan Donnellan la Silviu Purcărete! Puţine, foarte puţine festivaluri de oriunde au reunit o asemenea galerie de personalităţi. Încă şi mai puţine încearcă să le adauge altele şi altele, ale unor noi generaţii. Este vocaţia celor care, din doi în doi ani, transformă Craiova într-o insulă shakespeareană. Victoria lor devine atunci un triumf al teatrului românesc pe marea scenă a lumii.”  - Octavian Saiu, critic de teatru, eseist si profesor universitar

Cea de a XIII-a ediţie a Festivalului Internaţional Shakespeare, Craiova este organizată de Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova şi Fundaţia Shakespeare. 

FESTIVALUL INTERNAŢIONAL SHAKESPEARE

- site oficial

- Facebook

- Instagram

 

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările