Teatru

articolul anterior articolul urmator

Regizorul Felix Alexa, despre viaţa între teatrul coreean şi cel românesc, la Adevărul LIVE

0
27 Jan 2017 11:14:23
Autor: Florin Ghioca
Felix Alexa a devenit tot mai solicitat în Coreea                                 FOTO: Eduard Enea
Felix Alexa a devenit tot mai solicitat în Coreea                                 FOTO: Eduard Enea

Cu două premiere anul trecut în Seul şi una la Bucureşti la începutul acestui an, Felix Alexa se poate considera într-un vârf al carierei, de unde se simte altfel aerul rarefiat al Teatrului. Cunoscutul regizor s-a aflat în studioul Adevărul LIVE, cu amănunte inedite din călătoriile sale în Coreea, acolo unde este din ce în ce mai solicitat pentru a monta spectacole.


INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE

Este pentru prima dată în istoria de jumătate de secol a celei mai importante companii de teatru din Coreea de Sud, National Theatre Company of Korea, când un regizor străin este invitat, de către directorul artistic, criticul Kim Yun-Cheol (fost preşedinte al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru) să monteze două spectacole în acelaşi an, semn al aprecierii de care au avut parte, în randul publicului şi al oamenilor de teatru, "Richard II" de Shakespeare, în 2014 şi "Pescăruşul" de Cehov în 2016. Alături de regizorul Felix Alexa a fost invitată şi scenografa Carmencita Brojboiu, cei doi realizând împreună prima versiune a Drei Iulia la Teatrul Maghiar din Cluj, în 2012.

La începutul acestui an, Felix Alexa a reluat repetiţiile pentru spectacolul "Crima din Strada Lourcine", o comedie neagră cu o distribuţie remarcabilă, la Sala Atelier a Teatrului Naţional din Bucureşti, pregătindu-se pentru premiera oficială din 2 şi 3 februarie. După avanpremieră, deja primele patru reprezentaţii sunt sold out, iar interesul pentru următoarele este tot mai mare.

FOTO: Florin Ghioca

În distribuţia acestui nou spectacol semnat de Felix Alexa se găsesc actorii Marius Manole, Istvan Teglas, Raluca Aprodu (foto sus), Mihai Calotă şi Victor Ţăpeanu. 

De data aceasta, Felix Alexa propune un Labiche mai puţin cunoscut publicului român. Gagurile şi răsturnările de situaţie se ţin lanţ în această piesă care descrie exact graniţa ambiguă dintre aparenţă şi realitate, revoltă şi resemnare, vinovăţia asumată şi instinctul criminal ascuns în fiecare dintre noi. 

Dar ce poate fi mai cumplit decât să te suspectezi de crimă după o noapte în care, alături de un fost coleg de liceu, copleşit de bucuria revederii, te abandonezi plăcerilor bahice până la uitarea de sine? 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările