Teatru

articolul anterior articolul urmator

Se pun în vânzare biletele la Festivalul Naţional de Teatru. Regal cu „Livada de vişini“, în regia lui Lev Dodin, în închiderea FNT

0
4 Oct 2016 17:36:01
Autor: Oana Maria Filip
Scenă din "Livada de vişini", în regia lui Lev Dodin
Scenă din "Livada de vişini", în regia lui Lev Dodin

Cea de a 26-a ediţie a Festivalul Naţional de Teatru aduce pe scena românescă,unul dintre cele mai aşteptate spectacole: „Livada de vişini” de A. P. Cehov, în viziunea renumitului regizor Lev Dodin –  cel care conduce de 33 de ani teatrului Maly Drama din Sankt Petersburg. S-au pus în vânzate biletele la Festivalul, care se va desfăşura între 21 octombrie şi 30 octombrie.

Biletele pentru toate spectacolele celei de-a 26-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru se vor pune în vânzare online pe 7 octombrie,  începând cu ora 00:00 (12 noaptea) şi la casa de bilete centralizată a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale“ din Bucureşti, începând de vineri, 7 octombrie, ora 10.00, unde contravaloarea biletelor se va putea plăti cash.

Mystage.ro este o platformă de bilete dedicată spectacolului de teatru din România. Platforma este accesibilă şi de pe orice dispozitiv mobil şi astfel oricine va putea cumpăra foarte uşor bilete la toate reprezentaţiile festivalului.
Sistemul funcţionează foarte simplu: fiecare utilizator îşi alege reprezentaţia şi locurile pe care şi le doreşte în sală şi apoi le cumpără. După efectuarea plăţii, fără alte costuri suplimentare, primeşte automat în contul său şi pe e-mail biletul electronic, cu care va putea intra direct la spectacole. Plăţile pe mystage.ro se pot efectua cu cardul, iar procesarea acestora se face în deplină siguranţă prin platforma LibraPay, aparţinând Libra Internet Bank.

Nume mari, printre care al regizorului Lev Dodin, vin în cadrul Festivalului Naţional de Teatru.
 
Spectacolul "Livada de vişini", în regia lui Lev Dodin – care va beneficia de supratitrare în limbile română si engleză – va avea două reprezentaţii în cadrul FNT 2016, programate la Sala Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti în zilele de 29 şi 30 octombrie, cu începere de la orele 19.00.
 
Nu este prima întâlnire a regizorului Lev Dodin cu universurile FNT. Maestrul a răspuns invitaţiei bucureştene şi în 2006, când a prezentat spectaculara sa versiune a scrierilor lui Andrei Platonov – „Cevengur” – realizată cu acelasi simţ ludic de neegalat al maestrului care a desăvârşit reputaţia Teatrului Mic din Sankt-Petersburg, aducându-l, în 40 de ani de activitate susţinută, la rang de Teatru al Europei.
 
tps://www.mystage.ro/fnt care va putea fi văzută la Bucureşti – o producţie distinsă anul trecut cu Premiul Naţional al Rusiei „Masca de aur“ la categoria „Cel mai bun spectacol“ – constituie a doua întâlnire a maestrului Dodin cu celebrul text cehovian. Prima montare a avut loc în urmă cu 20 de ani, pe aceeaşi scenă a Maly Drama Teatr. Acum, la peste un secol distanţă de la premiera absolută, capodopera lui Cehov e ancorată într-o actualitate metaforică ce pare mai contemporană decât oricând.
 
În transparenta punere în scenă a lui Lev Dodin, actorii de excepţie ai teatrului Maly Drama ne dezvăluie o lume în care vechile valori şi structuri sunt demontate într-un ritm cu atât mai înspăimântător, cu cât nu există altele care să le înlocuiască. O cronică „la cald” a ziarului moscovit „Kommersant” scria că:
 
Spectacolul nu vorbeşte doar despre tragedia năruirii unor epoci istorice şi a pierderii omului, ci este chiar tragedia pierderii moştenirii culturale.
 
Rolurile principale sunt încredinţate unor actori aflaţi actualmente pe valul celebrităţii (teatrale şi cinematografice) în întreaga lume: de la Moscova (via Paris) la New York, la fel de bine ca de la Hollywood la Cinecitta…: e vorba de Ksenia Rappoport şi Danila Kozlovsky, ambii laureaţi ai prestigiosului premiu „Stanislavski” pentru interpretările date protagoniştilor „Livezii de vişini” – Ranevskaia şi, respectiv, Lopahin.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările