Teatru

articolul anterior articolul urmator

Spectacolul „Însemnările unui nebun“, cu Marius Manole, în premieră la ArCuB

0
29 Jan 2013 11:49:03
Autor: Dan Boicea
Violonistul Alexander Bălănescu, regizorul Felix Alexa şi actorul Marius Manole
Violonistul Alexander Bălănescu, regizorul Felix Alexa şi actorul Marius Manole

ArCuB începe luna februarie cu un nou proiect teatral: „Însemnările unui nebun“, de Nikolai Vasilievici Gogol, în regia lui Felix Alexa. Pe scenă vor urca actorul Marius Manole şi violonistul Alexander Bălănescu. Scenografia este semnată de Diana Ruxandra Ion.

Avanpremiera spectacolului va avea loc la sala din Str. Batiştei nr. 14, în data de 1 februarie, de la ora 20.00 şi va fi urmată de alte patru reprezentaţii în 2, 3, 7 şi 8 februarie, de la ora 20.00.

„Ce poate fi mai potrivit decât «nebunia» gogoliană în 2013, când pare că lumea se răstoarnă cu totul? Un an în care necunoscutele sunt atât de mari, încât vrem cu toţii, într-un fel, să evadăm într-o lume paralelă. Eu nu am făcut spectacolul acesta în epoca în care l-a scris Gogol. El este cumva atemporal, un spectacol despre imaginaţie şi despre nebunie, în sensul în care nebunia devine foarte productivă şi creează lumi paralele. Eu cred că avem în ziua de azi foarte mare nevoie de aceste lumi plăsmuite, în care să ne izolăm de mizeria şi vulgaritatea atât de des întâlnite în zilele noastre“, spune regizorul Felix Alexa.

Spectacolul este construit din poveştile pline de candoare ale unui nebun, care-şi exprimă dragostea şi frustrările cu umor şi înţelepciunet.

Treptat, în mintea personajului principal prinde contur o lume în care totul este posibil. Privitorii asistă astfel la spectacolul fuzionării a două lumi, cea reală şi cea imaginară, fiind martori ai întregului proces de instalare a nebuniei.

Trăirile dramatice ale funcţionarului confuz, care se îmbină armonios cu situaţiile comice, născute din diferenţele majore dintre realitate şi perceperea ei, fac din „Însemnările unui nebun“ un spectacol unic, în timpul căruia publicul trăieşte alături de personaj, trecând printr-o varietate de stări: de la empatie şi compasiune, până la amuzament sau revoltă.

Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ArCuB (Str. Batiştei nr. 14) şi online pe bilete.arcub.ro.
Preţ: 35,00 lei (Categoria I) şi de 26,50 lei (Categoria II). Elevii şi studenţii care se prezintă la Casa de bilete ArCuB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 15,90 lei.

INFO

Însemnările unui nebun
de N.V.Gogol
Traducerea: Emil Iordache
Versiunea scenică: Felix Alexa
Cu: Marius Manole şi Alexander Balanescu
Muzica:  Alexander Balanescu
Scenografia:  Diana Ruxandra Ion
Regia:  Felix Alexa
Durata spectacolului: 1 oră şi 20 minute (fără pauză)
Data primei reprezentaţii:  1 februarie  2013

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările