Teatru

articolul anterior articolul urmator

Teatru la Cub, în zona parcului Izvor. Nottara se mută aici pe timpul verii, până la redeschiderea sediului de pe Magheru

0
29 Jun 2016 12:35:20
Autor: News.ro
Teatru Nottara se va muta la "Cub", în zona Parcului Izvor, pe timpul verii
Teatru Nottara se va muta la "Cub", în zona Parcului Izvor, pe timpul verii

Directorul Teatrului Nottara, Marinela Ţepuş, a declarat, marţi, pentru agenţia de presă News.ro, că actorii instituţiei teatrale vor juca în ”cubul” pe care primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, intenţionează să îl construiască în Parcul Izvor, deşi se vor întoarce, din 10 octombrie, în sediul din Bulevardul Magheru.

Directorul Teatrului Nottara, Marinela Ţepuş, a precizat că acel ”cub” va putea fi folosit şi de alte teatre care au nevoie de găzduire.

”Deşi domnul ministru Noica (Nicolae Noica, fost ministru al Lucrărilor Publice, n.r.) ne încurajează că nu va fi decât o zugrăveală, nu vrem să îi aducem în praf pe spectatori, ci vrem să le oferim tot confortul şi sigur nu va dura doar câteva luni cum ne propunem acum, ci măcar un an va fi necesar acel cub. Noi vom juca din momentul în care acest cub există. Vrem să facem absolut totul încât să câştigăm ceea ce am pierdut – să ne câştigăm publicul, veniturile, şi atunci, sigur că o sală în plus nu strică nimănui”, a declarat Marinela Ţepuş, directorul Teatrului Nottara.

”În clipa asta mai sunt teatre vitregite. Este Teatrul Evreiesc care încă e pe străzi, este Teatrul Creangă. Prin urmare, cred că e necesar acest cub care să fie un centru cultural, un adăpost, pentru teatrele care la un moment dat au nevoie de un asemenea adăpost”, a mai spus Marinela Ţepuş.

Ea a adăugat că Teatrul Nottara are nevoie de încă o sală, întrucât are 35 de spectacole, din care, în ultimele şapte luni, s-au jucat doar 10.

Marinela Ţepuş a dezvăluit că instituţia teatrală se poate întoarce în sediul său, din 10 octombrie, în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc, marţi, şi la care a fost invitată şi Gabriela Firea.

Deşi nu s-a prezentat la conferinţă, primarul a spus că se va întâlni cu directorul Teatrului Nottara şi că nu renunţă la proiectul său, de a construi o clădire din materiale uşoare care să poată fi utilizată de teatrele care intră în consolidare.

Firea a precizat că Teatrul Nottara, indiferent de gradul de degradare, nu va putea să îşi desfăşoare activitatea în sediul de pe Bulevardul Magheru atât timp cât vor fi lucrări.

"Am primit o invitaţie din partea doamnei director a Teatrului Nottara, la un eveniment în care vor să anunţe finalizarea analizei care s-a făcut la Teatrul Nottara şi care, din spusele doamnei director, nu ar avea un grad atât de mare de degradare şi nu ar necesita o perioadă atât de mare pentru consolidare, dar proiectul meu, pe care vi l-am anunţat, rămâne în picioare. (....) Voi discuta cu doamna director şi vom afla în ce măsură doreşte să intre să lucreze, măcar pentru un an sau doi, în această clădire pe care intenţionăm să o construim cât mai grabnic”, a spus Firea.

Ea a adăugat că în Bucureşti există necesitatea construirii unei clădiri din materiale uşoare, într-o zonă uşor accesibilă, lângă o staţie de metrou şi lângă multe staţii RATB, care să fie folosită de teatrele ce intră în consolidare pentru că au bulină roşie sau pentru că, pur şi simplu, clădirea este îmbătrânită.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările