Teatru

articolul anterior articolul urmator

Viaţa mai puţin cunoscută a actriţei Rodica Popescu Bitănescu VIDEO

3
2 Aug 2016 08:25:07
Autor: Florin Ghioca
Rodica Popescu Bitănescu
Rodica Popescu Bitănescu

Cu trei zile înainte de a împlini 78 de ani, actriţa Rodica Popescu Bitănescu a fost invitată în studioul Adevărul Live. După o viaţă dedicată teatrului şi actoriei, interpreta unor numeroase roluri pe scena Teatrului Naţional Bucureşti face o reverenţă publicului şi povesteşte amănunte şi amintiri inedite ale unei vieţi zbuciumate.

Rodica Popescu Bitănescu s-a născut pe 5 august 1938 la Răsuceni, jud Ilfov, a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în anul 1960 şi a jucat pe scena Teatrului Naţional din Iaşi şi la Teatrul „Barbu Delavrancea“ din Capitală. Din 1966 până în prezent, spectatorii s-au bucurat de prezenţa ei pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti.

A jucat în zeci de roluri, printre care Ines din „Castiliana“ de Lope de Vega, Lucetta – „Bădăranii“ de Carlo Goldoni, Calipsiţa – „Coana Chiriţa” după Vasile Alecsandri, Manuela – „Travesti” de Aurel Baranga, Monti – „Moartea ultimului golan” de Virgil Stoenescu, Lina – „Să nu-ţi faci prăvălie cu scară” de Eugen Barbu, Argentina – „Trei fraţi gemeni veneţieni” de Aldo Mattiuzi Collalto, Liuba – „Faleza” de Julius Edlis, Lucy – „Rivalii” de Richard Sheridan, Bucătăreasa – „Legenda ultimului împărat” de Valentin Nicolau, Bonita – „Aşteptând la Arlechin” de Noel Coward.
 
În anul 2000, actriţa şi-a asumat „rolul“ de regizor şi dramaturg, a scris şi regizat propriile piese „Cinci femei de tranziţie“, „Încă-i bine“, „Viaţa de cimitir“, toate jucate cu mare succes pe scena TNB.
 
Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, i-a conferit, pe 29 noiembrie 2002, Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, „pentru crearea şi transmiterea cu talent şi dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizaţia românească şi universală”.

Este căsătorită cu juristul Mircea Bitănescu şi nu are copii.
 
Actriţa Rodica Popescu Bitănescu a fost prezentă în studioul Adevărul Live pentru un interviu inedit, presărat cu amintiri mai puţin cunoscute din biografia sa, care se întinde pe mai bine de 77 de ani.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Teo Chirvase
2.08.2016, 13:43:35

Doamna Rodica, ce mai face protejatul si prea iubitul Dvs., Victor Ponta? Dottore si mincinosul... Teo C.

+2 (2 voturi)
Dorel Romica Palenciuc
2.08.2016, 15:05:05

Ce sa faca ? duce si el la fel o viata de pensionar desi nu are varsta si nu a muncit cu adevarat dar mai ales cu folos, NICIODATA in viata lui.

+1 (1 vot)
Teo Chirvase
2.08.2016, 20:59:25

Corect! Dar cum o putem contacta pe D-na Rodica sa ne spuna dansa ce mai zice acum?

Modifică Setările