Teatru

articolul anterior articolul urmator

VIDEO „Dineul cu proşti” a fost „servit” de 200 de ori

0
17 Oct 2017 22:23:59
Autor: Florin Ghioca
Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele, protagonişti în „Dineu cu proşti”           FOTO&VIDEO: Florin Ghioca
Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele, protagonişti în „Dineu cu proşti”           FOTO&VIDEO: Florin Ghioca

Unul dintre cele mai de succes spectacole ale Naţionalului bucureştean a ajuns la a 200-a reprezentaţie la sediu, la şapte ani de la premiera din octombrie 2010. „Dineu cu proşti”, o comedie spumoasă care îi are în distribuţie pe Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele, a fost primit cu aplauze de publicul care a umplut din nou Sala Mare a TNB.

Comedia autorului francez Francis Veber, supranumit în ţara natală „regele farsei“, pusă în scenă în premieră naţională de Ion Caramitru, a înregistrat un aflux neobişnuit de spectatori, nu doar la sediu, dar şi în turneu, publicul fiind dornic să vadă şi să revadă spectacolul.
 
Montarea care se joacă cu casa închisă încă de la premieră tratează într-o savuroasă cheie comică tema larg răspândită a prostiei. Spectacolul „Dineu cu proşti” are priză la public datorită umorului personajelor şi al situaţiilor, „speculate“ într-o distribuţie din care nu lipsesc actori precum Medeea Marinescu, Teodora Mareş, Alexandru Bindea, Dorin Andone sau Alexandru Georgescu.
 
Iniţial, spectacolul l-a avut într-unul dintre cele două roluri principale pe actorul Şerban Ionescu. La nici un an după premieră, acesta s-a îmbolnăvit, iar după 80 de reprezentaţii, pe 5 decembrie 2011, în turneul de la Braşov a jucat pentru ultima dată, fiind ulterior înlocuit chiar de regizorul spectacolului, Ion Caramitru.
 
În cei şapte ani scurşi de la premieră, „Dineul cu proşti” a fost servit de 200 de ori la Teatrul Naţional din Bucureşti şi de alte câteva zeci de ori în turnee.
 
„Dineu cu proşti este un gen de comedie pe care nu te apuci s-o reprezinţi public dacă nu ai un actor de talia lui Horaţiu Mălăele, care să preia rolul principal şi să-l ducă cu succes atâta timp. Cred că privind retrospectiv la galeria de mari actori care s-au succedat până la el, doi dintre ei ar fi putut să joace de-a lungul timpului: Grigore Vasiliu Birlic şi Marin Moraru”, a declarat Ion Caramitru după reprezentaţie.
 
„Sunt foarte bucuros, şi ca director al acestui teatru, şi ca regizor al spectacolului, şi-acum şi ca interpret, seară de seară când jocă, să văd sala arhiplină, să ştiu că biletele se vând în 2-3 ceasuri şi la casă şi online şi că lumea insistă să jucăm mai des acest spectacol", a adăugat directorul TNB.
 
Spectacolul „Dineu cu proşti” a ajuns la 200 de reprezentaţii

 

La reprezentaţia cu numărul 200, printre spectatorii care au umplut Sala Mare a TNB s-a numărat şi Raed Arafat, care a ţinut să-i felicite personal pe actori imediat după spectacol. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările