Teatru

articolul anterior articolul urmator

VIDEO O reprezentaţie sângeroasă a unei piese shakespeariene a provocat leşinuri în public

0
6 May 2014 12:34:38
Autor: Redacţia Adevărul
Actriţa
Laura Rees, în rolul Laviniei, apare pe scenă cu mâinile tăiate
Actriţa Laura Rees, în rolul Laviniei, apare pe scenă cu mâinile tăiate

Ultima montare a piesei  “Titus Andronicus”, de William Shakespeare, de la Teatrul Globe din Londra, a provocat stări de vomă şi de leşin în rândul spectatorilor.

Spectacolul, pus în scenă de Lucy Bailey, a avut premiera weekendul trecut pe scena Teatrului Globe din Londra, iar unii dintre spectatorii prezenţi la premieră au acuzat stări de vomă din cauza unor secvenţe îngrozitoare, inclusiv a uneia în care un personaj din spectacol aleargă pe scenă acoperit cu sânge, după ce i-au fost "tăiate" limba şi braţele. Mai mult, două persoane au leşinat în timpul avanpremirelor de săptămâna trecută, iar alţi spectatori au părăsit sala în plin spectacol din cauza scenelor prea violente.

Producătorii spectacolului s-au apărat spunând că “Titus Andronicus” este una dintre cele mai “întunecate” piese scrise de Shakespeare. De altfel, pe site-ul companiei de producţie, spectatorii sunt avertizaţi în legătură cu faptul că acest spectacol este “grotesc de violent şi îndrăzneţ de experimental”.

“Titus Andronicus” este o tragedie de William Shakespeare, ce a fost scrisă cel mai probabil între anii 1588 şi 1593. Se crede că "Titus Andronicus" este prima tragedie scrisă de Shakespeare, ca o încercare a acestuia de a rivaliza cu piesele contemporanilor săi, marcate de violenţă şi răzbunare, două teme extrem de populare în rândul publicului de teatru din secolul al XVI-lea.

Piesa descrie un ciclu de răzbunări care îl opune pe Titus, un general roman fictiv, şi rivala acestuia, Tamora, regina goţilor. Este cea mai sângeroasă şi violentă operă scrisă de Shakespeare. Deşi a fost extrem de populară în perioada în care a fost scrisă, a ieşit din graţiile publicului în epoca victoriană, fiind considerată lipsită de gust din cauza violenţei sale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii