Teatru

articolul anterior articolul urmator

Vlad Zamfirescu, director interimar la „Bulandra“: Managementul unei instituţii cu această anvergură reprezintă o provocare de cu totul alt nivel

1
13 Aug 2020 10:15:45
Autor: News.ro
Foto Eduard Enea
Foto Eduard Enea

Actorul Vlad Zamfirescu, numit manager interimar al Teatrului "L.S. Bulandra" în urma discuţiilor dintre primarul Capitalei Gabriela Firea şi actorii teatrului, a afirmat că noul rol reprezintă "o provocare".

Numirea lui Vlad Zamfirescu la „Bulandra” a venit ca urmare a tensiunilor din interiorul instituţiei, actorii fiind nemulţumiţi de „măsuri nocive” din partea fostului director interimar Catinca Nistor. Ei i-au cerut, într-o scrisoare deschisă, primarului să intervină. 

"Această poziţie, chiar şi interimară, este o pălărie foarte mare pentru care, foarte cinstit, nu mă consider cu adevărat pregătit. Evident, mă onorează, dar am primit-o cu multă prudenţă şi doar pentru că decizia a venit ca urmare a consultării actorilor teatrului", a declarat Vlad Zamfirescu pe Facebook referitor la decizia privind numirea sa ca manager interimar la Teatrul Bulandra. 

El a precizat că acest rol este "o provocare". "Sunt de peste 20 de ani actor al Teatrului Bulandra, am înfiinţat şi condus mai bine de 10 ani o asociaţie culturală independentă care a produs zeci de proiecte, dar managementul unui instituţii cu anvergura Teatrului Bulandra reprezintă o provocare de cu totul alt nivel". 

"În perioada în care voi exercita această poziţie - teatrul nostru are nevoie cât mai curând de o conducere definitivă, validată de un concurs - mă voi baza pe întreaga familie Bulandra (artişti, echipa tehnica şi administrativă) pentru a lua, împreună, decizii simple, corecte şi transparente în beneficiul Teatrului şi al publicului care ne-a fost şi ne este mereu alături", a mai precizat Zamfirescu. 

Născut pe 1 martie 1974, la Târgu Mureş, Vlad Zamfirescu s-a mutat în Bucureşti la vârsta de 14 ani, iar în anul 1997 a absolvit ca şef de promoţie Academia de Teatru şi Film din Bucureşti, la clasa profesorului Ion Cojar.

În 1994, când era încă student, a fost distribuit de Cătălina Buzoianu în „Pelicanul”, după August Strindberg, la Teatrul Levant, având-o pe Valeria Seciu drept colegă de distribuţie. A obţinut, pentru acest rol de debut, premiul UNITER.

A jucat în peste 40 de spectacole, montate la teatre de stat şi companii independente din Bucureşti şi din ţară, dar şi în câteva filme, precum „Stare de fapt” (1996), „Orient Express” şi „Italiencele” (2004) şi serialul „In derivă”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Gheorghiu Violeta
14.08.2020, 17:48:48

Ratacirea in ganduri si amintiri este sentimentul care a insotit imaginea neclara a situatiei create in aceste zile la Teatrul Bulandra.Amintirile spun ca nu este prima oara de turbulente la acest teatru,iar gandurile sunt de perplexitate in a intelege cum se fac alegerile manageriale la aceasta nobila institutie.Solidarietatea mea personala tuturor artistilor care si-au prezentat demisiile,dar acest lucru, din pacate nu constituie si o solutie pentru o schimbare necesara.

Modifică Setările