Teatru

articolul anterior articolul urmator

„Zurli“ sau drumul de la idee la fenomen în teatrul de animaţie pentru copii. Mirela Retegan, la Adevărul Live

0
3 Mar 2016 11:23:49
Autor: Florin Ghioca
Mirela Retegan este iniţiatoarea Zurli                FOTO: Eduard Enea
Mirela Retegan este iniţiatoarea Zurli                FOTO: Eduard Enea

Mai înainte de a deveni un nume cunoscut de toţi părinţii şi bunicii din România, „Gaşca Zurli“ a fost o idee. Ideea de a-i explica unui copil lumea din jur într-un context pozitiv. Cea care a făcut acest lucru, Mirela Retegan, avea să lanseze un brand 100% românesc, de teatru de animaţie pentru copii, devenit cunoscut în toată ţara.


 

„Ne-am transformat spectacolele într-o platformă pentru a le da mai multă încredere copiilor, pentru a-i învăţa lucruri care să-i motiveze şi să-i ajute să relaţioneze mai uşor cu cei din jur”, declară iniţiatoarea proiectului. Zurli este prima companie din România care şi-a conceput spectacolele şi evenimentele luând în considerare şi efectul post spectacol.
 
În anii săi de existenţă, Zurli a însemnat sute de spectacole, multe turnee, dar, cel mai important, foarte mulţi copii fericiţi. Personajele create pentru poveştile "găştii" au fost rapid îndrăgite de cei mici, iar cântecele compuse pentru spectacole adevărate hituri fredonate de copii la întâlnirea cu Zurli.
 
Despre drumul de la idee la fenomen şi de la o poveste la un întreg tărâm al basmului, despre "fenomenul Zurli" a povestit la Adevărul Live, iniţiatoarea proiectului, Mirela Retegan, cea care de curând a lansat şi cartea "Pledoarie pentru mami şi tati".

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările