4 trenduri de dezvoltare continuă în 2021

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa foto:pexels.com
Sursa foto:pexels.com

În ultimul deceniu învăţarea prin intermediul tehnologiei a devenit una dintre regulile importante pentru companiile care îşi doresc să facă performanţă. Pentru că timpul alocat învăţării este din ce în ce mai scurt, tehnologia a devenit un partener important pentru toţi cei care vor să se dezvolte constant.

În timp ce 81% dintre executivii intervievaţi într-un studiu recent publicat de KPMG spun că dezvoltarea de noi abilităţi în cadrul companiei este prioritatea lor, Microsoft arată că peste 51% dintre adulţi învaţă mai bine prin participare activă la cursuri. Astfel am selectat mai jos 4 oportunităţi pe care ni le oferă tehnologia în acest context…

Orientarea spre dezvoltare continuă

Un articol publicat recent de BCG arată că organizaţiile care vor să îi determine pe oameni să înveţe lucruri noi trebuie să integreze noi modalităţi de învăţare prin intermediul tehnologiei în activitatea de zi cu zi a angajaţilor. Strategia de dezvoltare continuă trebuie să cuprindă toate nivelele organizaţiei şi trebuie să conţină indicatori de măsurare obiectivă care să măsoare impactul în business al acestei activităţi. Conform unui raport recent PwC 73% dintre companiile intervievate au recunoscut că identificarea şi construirea de noi abilităţi sunt importante pentru viitorul lor.

Învăţarea prin joc

Acest concept, preluat din psihologie, se bazează pe motivaţia ta. Cu cât îţi doreşti mai mult să treci la nivelul următor, cu atât mai mult vrei trece prin lecţii interactive ce te vor ajuta să evoluezi arată specialiştii PwC, într-un articol recent. În domeniul învăţării există chiar o regulă foarte cunoscută: 70-20-10. Aceasta presupune că reţinem şi înţelegem 70% din ce învăţăm atunci când facem / experimentăm, cam 20%, când îi observăm pe alţii cum fac şi doar 10%, când ascultăm un discurs în sala de clasă. De aceea gamificarea este un concept care a avut succes în învăţare pentru că oamenii reţin informaţiile mai uşor şi mai repede.

Personal Learning Cloud

Noua normalitate în care ne-a adus Covid-19 ne-a obligat să digitalizăm aproape orice. Învăţarea de la distanţă a devenit un trend şi interacţiunile cu platformele educaţionale online au crescut. Unul dintre cele mai noi concepte în învăţarea online este Personal Learning Cloud, descris recent de specialiţtii Deloitte într-un articol. Acesta presupune crearea unui traseu de învăţare personalizat dezvoltat în funcţie de abilităţile necesare fiecărui angajat.

Agile Learning

Trendul de învăţare asistată ajută cursanţii să câştige timp şi să dezvolte abilităţi noi în pas cu nevoile reale ale companiei. Cursurile unde predomină animaţia şi interacţiunea directă sunt cele mai utile în ceea ce priveşte raportul cost-beneficii. Astfel, un concept important în ceea ce priveşte învăţarea online este „agile learning”. Acest trend este un hibrid între învăţarea online şi învăţarea asistată de un trainer care poate măsura evoluţia cursanţilor. În urma unui studiu de caz dezvoltat intern am constatat că rata de retenţie a informaţiei în cursurile hibrid a crescut în unele cazuri cu până la 80%. Acest lucru se întâmplă pe de o parte pentru că oamenii au libertatea de a parcurge materialele de curs atunci când au timp, iar pe de altă parte au la dispoziţie un trainer alături de care pot discuta eventuale neînţelegeri.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite