Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Încep vânzările de pomi de iarnă. Până la Crăciun, preţurile lor cresc cu 33%

1
2 Dec 2013 19:24:53
Autor: Dan Străuţ
Primii brazi de Crăciun vor putea fi cumpăraţiu cu 60 de lei
Primii brazi de Crăciun vor putea fi cumpăraţiu cu 60 de lei

Zilele acestea, în pieţe îşi vor face apariţia brazii de Crăciun, la preţuri deocamdată comparabile cu cele de anul trecut. Ofertanţii avertizează. însă, că pomii de iarnă se scumpesc pe măsură ce se apropie Crăciunul.

În expoziţiile specializate, cumpărătorii care decid să achiziţioneze mai devreme bradul de Crăciun vor beneficia de preţuri mai mici.

Astfel, „un brad de apartament verde Nordmanniana cu înălţimea de 1,30-2,20 m va costa 59 de lei între 5 şi 14 decembrie, 69 de lei în perioada 15-19 decembrie şi 79 de lei în perioada 20-24 decembrie“, se arată într-un comunicat al companiei Silva Group, unul dintre liderii pieţei de profil.

„În anii trecuţi, am avut o politică de preţuri constante pe toată perioada de comercializare a brazilor de Crăciun, inclusiv în ajun. Am decis să modificăm această politică în expoziţii pentru a motiva cumpărătorii să achiziţioneze brazii din timp şi pentru a evita astfel hiperaglomeraţia şi presiunea mare pe stocuri din ultimele zile“, a declarat Ovidiu Neacşu, director de vânzări în cadrul firmei.

Oferte online, plăţi în rate

În acest sezon, Silva Group România va comercializa brazi de Crăciun şi în rate. Pomii de iarnă vor putea fi achiziţionaţi direct din expoziţiile cu vânzare organizate în unsprezece puncte din Bucureşti, Braşov şi Ploieşti, precum şi de pe platforma de comercializare online a companiei, MagazinulDeBrazi.ro.

„Începând din 5 decembrie 2013, clienţii pot opta pentru plata brazilor de Crăciun în şase rate lunare. Opţiunea de plată în rate este disponibilă în acest an pentru posesorii de carduri de credit emise de Credit Europe Bank. Compania va pune la vânzare în expoziţii aproximativ 45.000 de brazi naturali tăiaţi sau cu rădăcină. Pomii pot fi comandaţi şi online, de pe site-ul MagazinulDeBrazi.ro, livrarea fiind gratuită în Bucureşti şi în restul ţării. Silva Group România oferă posibilitatea de plată cu cardul atât la punctele de vânzare, cât şi online“, se arată în comunicatul companiei..

De unde luăm brad?

Anul acesta, cumpărătorii pot achiziţiona brazi din 11 locaţii: 9 din Bucureşti (Depozitul Central al SGR din Voluntari, Noua Piaţă Obor – Expo 1 şi Expo 2, Complexul Comercial Dragonul Roşu, Expo Basarabia, Expo Unirii – zona Nerva Traian, parcarea Afi Palace Cotroceni, parcarea Băneasa Shopping City şi Expo Floreasca), şi două nou-deschise în Braşov (parcarea Complexului Macromall) şi Ploieşti (parcarea Afi Palace Ploieşti).

Silva Group România va pune în vânzare în expoziţii aproximativ 45.000 de brazi naturali provenind de pe plantaţii private de pe întregul continent, cifră în continuă creştere de la an la an. Exemplarele expuse se vor încadra între 1 şi 6 m înălţime (pomi tăiaţi) şi 0,6 - 2 m (pomi cu rădăcină), iar la depozitul central sunt disponibili brazi cu înălţimi de până la 12 m. Pentru un plus de confort şi pentru o alegere uşoară, brazii vor fi etichetaţi şi expuşi după criterii stricte de înălţime şi calitate. În toate punctele vor fi comercializate aceleaşi categorii standardizate.

Toţi pomii expuşi vor fi naturali: tăiaţi sau cu rădăcină (în ghiveci sau cu balot de pământ). Vizitatorii vor putea alege anul acesta între speciile de brad verde - caucazian Abies Nordmanniana şi autohton Abies Alba – sau brad argintiu Picea Pungens Glauca (cu ace verzi în apropierea trunchiului şi argintii spre exterior). Cei interesaţi de specii deosebite vor găsi o gamă variată de brazi altoiţi integral argintii, cu diverse nuanţe şi forme variate: Fat Albert şi suplii Fastigiata, Hoopsi (albastru-argintiu intens), Edith sau Balaton.

Pe toată perioada expoziţiilor, Silva Group România va oferi în mod gratuit servicii de ambalare, cioplire şi fixare în suport a brazilor.

Expoziţiile cu intrare liberă vor include târguri de pomi de Crăciun, standuri de accesorii şi decoraţiuni, colinde şi concursuri de împodobit brazii. Vizitatorii sunt aşteptaţi pentru a găsi brazi, dar şi globuri, beteală, lumini cu care să îl împodobească.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Sorin5780
2.12.2013, 20:47:38

Bradul era un simbol sacru la nunți și înmormîntări, acum îl tăiem fără discriminare și-l expunem cîteva zile pe an ca pe un trofeu vînătoresc. Nu-i mai bine să cumperi odată un brad din plastic frumos pe care să-l ai ani de zile? România asta ar trebui să-și regăsească sufletul pînă nu vin alții cu unul de împrumut. Avem nevoie de mai multă gîndire practică și cumpătare. Aruncăm cu banii pe toate prostiile și nu sîntem deloc mai fericiți.

-1 (3 voturi)
Modifică Setările