Afacere cu automate de cafea. Ce investiţii trebuie alocate ca să curgă profiturile. Avantaje şi dezavantaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Afacere cu automate de cafea. În plin avânt al automatizărilor de tot felul, aparatele care livrează cafea contra monede/bancnote au mari şanse să aducă beneficii consistente proprietarilor, cu condiţia să fie atent gestionate. Vă prezentăm coordonatele unei afaceri cu automate de cafea.

Automatele de cafea presupun o investiţie iniţială destul de mare, dar până la urmă se vor dovedi profitabile dacă sunt bine aprovizionate cu materie primă şi golite cât mai des de numerarul încasat.

Afacere cu automate de cafea. Calcule financiare

Numărul minim optim cu care este recomandat să începi afacerea este de 10 automate.

Pentru acestea, investitorul plăteşte circa 10.000 de euro, reprezentând costul automatelor noi. Se poate şi mai ieftin, cu aparate la mâna a doua, care ar costa doar 6.500 de euro.

Pentru că este mai simplu, investitorii în automate de cafea preferă să nu plătească chirii proprietarilor locului în care-şi amplasează aparatele, ci mai degrabă să le ofere câteva procente din încasările zilnice (sau lunare).

În cazul benzinăriilor, preţul cafelei, de exemplu, este ceva mai ridicat, între 1,5 şi chiar trei lei, pentru ca automatul să fie rentabil şi pentru proprietarii locaţiei.

Cât produce un business cu automate? Cu un aparat de cafea amplasat într-un spaţiu fără trafic intens faci zilnic circa 30 de lei.

Cu 20 de aparate ai, la sfârşitul fiecărei zile, încasări de 600 de lei, ceea ce înseamnă un profit brut lunar de aproape 15.000 de lei, estimează operatorii din domeniul afacerilor cu automate de cafea.

Afacere cu automate de cafea. Avantaje şi dezavantaje

Avantaje:
** veniturile din aceste afaceri încep imediat ce s-a instalat echipamentul;
** este cea mai răspândită afacere din lume cu câştiguri în bani gheaţă;
** nu se lucrează cu datorii sau conturi de creanţe, nu este nevoie decât de 1-2 angajaţi;
** funcţionarea 24 de ore din 24, 7 zile din 7, aduce venituri într/un ritm alert;
** prezintă un procentaj foarte mare de venituri obţinute din produsele vândute;
** este o afacere perfectă pentru persoanele fizice autorizate, birocraţia şi fiscalitatea fiind la cote minime;
** nu există limite geografice sau restricţii la amplasarea automatelor.

Dezavantaje:
** numărul automatelor  de cafea a crescut puternic în ultimii ani, aşa că este tot mai greu de găsit locaţii cu oarecare vad;
** preţul redus al produselor determină o concurenţă acerbă (aproape niciodată nu există un singur aparat într-o locaţie bună, de genul clădirilor de birouri);
** încasările prea mari în monede (între 2.000 şi 4.000 de lei pe lună) pot cauza probleme la încercarea de a le schimba în bancnote. De aceea, bancomatele trebuie golite de bani, iar numerarul schimbat, cât mai des posibil.

Afacere cu automate de cafea. Piaţa creşte constant

Potrivit unui raport Euromonitor International, piaţa locală de vending (automate de cafea şi nu numai de cafea) cunoaşte o creştere anuală de 7% şi se estimează că va trece de 10 milioane de euro până la sfârşitul anului 2015.

Pe piaţa românească sunt între 35.000 şi 40.000 de automate de cafea, iar gradul de ocupare a spaţiilor de amplasare la nivel naţional este mai mare de 80%.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite