Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Alin Burcea este din nou preşedintele Asociaţiei Agenţiilor de Turism, pe care a fondat-o în urmă cu 26 de ani

3
21 May 2016 17:00:46
Autor: Dan Străuţ
Alin Burcea a înfiinţat Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) în urmă cu 26 de ani
Alin Burcea a înfiinţat Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) în urmă cu 26 de ani

Alin Burcea, directorul general al agenţiei de turism Paralela 45 şi fost secretar de stat în Ministerul Turismului, a fost ales, vineri, preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), pe care a înfiinţat-o în urmă cu 26 de ani, împreună cu alţi cinci întreprinzători, şi pe care a condus-o în perioada 1991-1993.

Potrivit unui comunicat transmis de ANAT, Alin Burcea a fost singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al asociaţie, alegerile desfăşurându-se vineri.

Probleme prioritare: vaucerele şi contractul cu turistul

Programul său de management pentru următorii doi ani vizează rezolvarea unor probleme cu care agenţiile de turism se confruntă de mai mult timp.

„În momentul de faţă sunt mai multe probleme prioritare pentru agenţiile de turism. Trebuie să găsim varianta potrivită pentru piaţa românească de asigurare a agenţiilor de turism în caz de insolvenţă şi faliment.
Contractul cu turistul, aprobat recent, necesită încă discuţii, iar voucherele de vacanţă trebuie şi aplicate după aprobarea legii pentru care conducerea ANAT a luptat 11 ani“, a declarat Alin Burcea.

El a fost a fost secretar de stat în Ministerul Turismului în perioada 2001-2002 şi are o experienţă de peste 30 de ani în domeniul turismului. În ultimii ani, Alin Burcea a fost prim-vicepreşedinte al ANAT.

Pe cine mai are ANAT la conducere

Consiliul director al ANAT este format din Alin Burcea - preşedinte - şi prim-vicepreşedinţii Adrian Voican (Bibi Vacanţa) şi Ciprian Popescu (Danubius Travel). Vicepreşedinţi ai Consiliului director au fost aleşi Antonio Niţu (Aerotravel Business Plus Lufthansa City Center), George Sorin Nicolescu (Olimpic International Turism), Lucian Boronea (Accent Travel&Events) şi Mircea Vladu (Holiday Office).

De asemenea, Dragoş Horhocea (Agetur) şi Dumitru Luca (de la Corali Holidays) au fost numiţi membri în Consiliul director al ANAT.

Din Consiliul director al ANAT mai fac parte şi preşedinţii celor opt regiuni, votaţi anterior alegerilor de vineri, respectiv:
- Dan Goicea (Cocktail Holidays), preşedinte ANAT Regiunea Bucureşti Ilfov
- Sorin Dencescu (Kron-Tour Lufthansa City Center), preşedinte Regiunea Centru
- Valeriu Claudiu Ştefan (Velmar Dreams), preşedinte Regiunea Sud
- Cristian Bărhălescu (Icar Tours), preşedinte Regiunea Sud-Est
- Alexandru Nănescu (Inter-Tour), preşedinte Regiunea Nord-Est
- Sorin Malmare (Palace Tour), preşedinte Regiunea Sud-Vest
- Anca Tănase (BJR Vacanţe), preşedinte Regiunea Vest
- Sebastian Gioarsă (Aerotravel) - preşedinte Regiunea Nord-Vest.

ANAT are circa 550 de membri, dintre care 450 de agenţii de turism, a căror cifră de afaceri cumulată depăşeşte 90% din totalul vânzărilor celor peste 2.000 de agenţii de turism existente în România.

Alin Burcea a înfiinţat Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) în urmă cu 26 de ani, împreună cu alţi cinci întreprinzători. El a condus asociaţia în perioada 1991-1993.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Ghe Stoian
22.05.2016, 10:01:45

Si care-i "gheseftul" ? Ca tot in Bulgaria e mai ieftin pt. plaja;idem Grecia;pt.schiat este mai ieftin in...Franta ! Atata timp cat "litorarul pt.toti" e-n perioada cam, daca nu cu ploaie, macar cu apa marii f.rece, iar "o saptamana la munte", tot cam in perioade nefavorabile, tot cam "scart" turismul romanesc.Iar pt. turistii straini, nema infrastructura ! Ii "duci" din hartopa-n hartoapa, a 2-a oara nu mai calca pe la noi ! Ba, ne mai fac si reclama negativa !

+1 (1 vot)
soare adrian
22.05.2016, 20:01:07

Umflatul asta trebuia sa isi deschida firma de turism in Pakistan sau Arabia Saudita acolo printre boratii aia islamizati

soare adrian
22.05.2016, 20:01:20

Umflatul asta trebuia sa isi deschida firma de turism in Pakistan sau Arabia Saudita acolo printre boratii aia islamizati

Modifică Setările